BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,22
ALTIN 2.450,58
HABER /  DÜNYA

Londrada Türk genci vuruldu

Londra'da suç oranı arttı. Kurşunların soh hedefi Ethem Çelebi oldu..

Abone ol

Çarşamba günü Kuzey Londra’da kurşunların hedefi olan Ethem Çelebi, İngiltere’de, özellikle başkent Londra’da son aylarda giderek kabaran asayişsizlik dalgasının kurbanları arasına giren son kişi.

Hükümet ve yerel yönetimlerin, gençler arasındaki suç oranını ve silahlı cinayetleri engelleyebilmek için çabalarını arttırdıkları bir döneme rastlayan cinayet, hem Kuzey Londra’da yaşayan Türk toplumunu, hem de tüm ülkeyi yasa boğdu.

17 yaşındaki Ethem Çelebi, Kıbrıslı bir anne ile Elazığlı bir babanın evladı. Çarşamba günü işlenen cinayet sırasında, sokakta kardeşi ve arkadaşları ile birlikte oturmakta olan Ethem’in, yanlarına gelen ve “Bu semtte mi oturuyorsun?” diye sorduktan sonra ateş eden katillerin kurbanı olduğu bildiriliyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, polisin, diğer cinayetleri de aydınlatmak ve bu kanlı suç furyasını önleyebilmek için, bilinen çete liderleri ile görüşmeler yapmayı bile gündemine aldığı açıklandı.

Geçen Temmuz ayında da, bu kez Güney Londra’da bir başka Türk genci, yine sokakta küçük ve anlamsız bir tartışma sonucu öldürülmüştü.

Londra’da, değişik etnik ve milli kökenlerden bu yıl sokak cinayetleri sonucu ölen gençlerin sayısı 20’ye ulaştı. Polis hem sivil toplum kuruluşları, hem de gençler arasında geçmişte suça yönelen gençlerin yardımını alabilmek için harekete geçerken, hükümetin yeni yasal düzenlemelerle, gençler arasındaki suç oranını azaltmaya yönelik çabalarına hız vereceği bildirildi.

Zafer Arapkirli/NTV