BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.403,24
HABER /  GÜNCEL

Londra Olimpiyatları: Şampiyon yüzücü 200 metreden çekildi

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Amerikalı yüzücü Michael Phelps, sekiz yerine yedi altın madalya peşinde koşacağını belirterek, Londra Olimpiyatları'nda 200 metre serbestte yarışmayacağını açıkladı.

Abone ol

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Amerikalı yüzücü Michael Phelps, Londra Olimpiyatları'nda yedi dalda altın madalya için yarışacağını açıkladı.

Phelps, 200 metre serbest kategorisinde yarışmayacak.

14 altın madalyayla Olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu olan Phelps, 2008'de Pekin'de 8 altın madalya kazanmıştı.

Amerikalı yüzücünün Londra'da da benzer bir başarının peşinde koşması bekleniyordu ancak hocası Bob Bowman, ''Kimseden aynı şeyi iki kez başarması beklenmemeli. Bir kez başarmış olmak yeterli'' dedi.

Phelps, Pekin'de 200 metre serbest yarışını kazanmış, ancak ardından yapılan son iki dünya şampiyonasında bu kategoride geçilmişti.

200 metre serbest stilde Phelps'in yerine Ricky Berens seçildi. Berens, seçmelerde Phelps ve Ruan Lochte'nin ardından üçüncü sırayı elde etmişti.

Seçmelerin ardından konuşan Phelps ise, eğlenceli bir hafta geçirdiğini belirterek, ''Ama daha geliştirmem gereken çok eksiğim var'' dedi.

Kariyeri boyunca 38 dünya ve olimpiyat altın madalyası kazanan 27 yaşındaki Phelps, Pekin Olimpiyatları'ndan sonra motivasyon sıkıntısı yaşadığını söylüyor.

Phelps, ayrıca 200 metrede Ruan Lochte'nin giderek artan performansına karşılık vermekte de zorlanmaya başlamıştı.

Phelps'in bu kategoriden çekilmesiyle Lochte 200 m serbestte favori olarak görülüyor.

Lochte de, Phelps'e karşı yarışmaya alışkın olduğunu belirterek, ''Son dört yılda daha da hızlanmış durumdayım. Bu yarışlar Londra'da yapmak istediklerim için bir sıçrama tahtası olacak'' dedi.