BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

LOĞOĞLU’NDAN ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili olarak "...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili olarak "Ulusal güvenlik açısından bir sakınca yoksa bu toplumu rahatlatacak bir husustur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Almanya’da bugün görülmeye başlanan Nazi davasına dikkat çeken ve bu davanın önemli olduğunu belirten Faruk Loğoğlu, daha sonra ise Suriye Banyas’ta yaşanan katliamı kınadığını belirtti. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren ve "AK Parti iktidarının Suriye rejimine beddua ederek, durumu tek yanlı istismar etmesi doğru da değildir, ahlaki de değildir" diyen Loğlu, "Dün Sayın Başbakan’ın Kızılcahamam’daki kampta çok ağır ifadelerle Esad’a çatması, yapılacak tek şey buymuş izlenimi yaratıyor. Oysa Türkiye’nin, komşu ülkeyi güven ve istikrara götürecek, şiddeti durduracak politika izlemesi gerekiyor" dedi.
Loğoğlu ayrıca Akçakele’de bir polisin Suriye’den açılan ateş sonucu şehit olduğunu hatırlatarak, bu noktaya ise hükümetin politikası sonucu gelindiğini iddia etti.

"ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI TOPLUMU RAHATLATACAK BİR HUSUSTUR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in toplumsal olaylarda biber gazı yerine müzakerecilerin devreye sokulmasına dair yayımladığı genelgeye de değindi. Bu genelgeden dolayı Muammer Güler’i kutladığını söyleyen Loğoğlu, 1 Mayıs’ta yaşananlardan dolayıysa bu tebriğini geri aldığını ifade etti.
Faruk Loğoğlu açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin AK Parti’nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili sorusu üzerine Loğoğlu, "Ulusal güvenlik açısından bir sakınca yoksa, bu toplumu rahatlatacak bir husustur" dedi. Loğoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bir soru üzerine ise Irak’taki güvenlik koşullarının elverişli hale gelmesinin ardından Irak Büyükelçiliği’nden bir cevap gelebileceğini kaydetti.
(İHA)