BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  POLİTİKA

Livanelinin Said-i Nursi deneyimi

Livaneli tüm detaylarıyla hayatını yazdı. En büyük pişmanlığını, Timur Selçuk'un ona yaptığını ve Said-i Nursi deneyimini anlattı. İşte ayrıntılar;

Abone ol

İNTERNETHABER

Balçiçek Pamir'in Habertürk televizyonunda yayınlanan "Söz Sende" programının dün akşamki konuğu Zülfü Livaneli'ydi. Livaneli en büyük pişmanlığının siyasete girerken varolan bir partiye girmek olduğunu söyledi. "Keşke parti kursaydım" dedi.

TİMUR SELÇUK LİVANELİ'Yİ YASAKLATMIŞ 

Otobiyografik kitabı "Sevdalım Hayat" satış rekorları kıran Livaneli hayatından ilginç detaylar aktardı.  Mesela Timur Selçuk TRT yönetimine gelince Livaneli'nin şarkılarını yasaklatmış. Livaneli şöyle anlatıyor o dönemi: "O dönemde öyle bir şey oldu ama sonra barıştık, geçti. Türkiye'de sanatçı olmak kolay değil. bir kere devletle başınız derde girer. Eğer topluma karşı sorumlu bir sanatçıysanız hemen devletle başınız derde girer. Arkasından diğer politik çevrelerle başınız derde girer. Sonra ne yazık ki diğer sanatçılarla...Çünkü biraz öne çıktınız mı, oraya yeni birisinin gelmesini istemez hiç kimse. Ama daha sonra kendisiyle barıştık, babasının cenazesinde..."

SAİD-İ NURSİ TOPLANTILARINA KATILMIŞ

Livaneli kitabında Saidi Nursi'nin toplantılarına katıldığını da yazmış. Ancak hemen vazgeçmiş. "Hoşuma gitmedi o toplantılar. Önce kitaplar verdiler bana. Hoşuma gitmedi, babam da uyardı, daha sonra uzaklaştım." diye anlatıyor o deneyimini de...  

Söz siyasete geldiğindeyse aktif siyasete girme düşüncesinin nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

KEŞKE PARTİ KURSAYDIM

"Parti siyaseti sorumluluk duygusu sonucu oluştu. Benim dinleyicilerim de herhangi birini dinleyenler gibi değil. Bir duruşu olan insanlardı. Onlar giderek büyüdü. "Biz sadece konserlerde mi bir araya geleceğiz bir rgütlenmeye gidelim" düşüncesi oldu. Ama ben şöyle bir hata yaptım. Ben bu insanlarla kendim örgütleneceğim yerde mevcut partilerin, kitleden yararlanabilmek için bana yaptıkları baskılara direnemedim. Önce SHP, sonra CHP..."

En büyük pişmanlığını parti kurmamak olarak anlatan Livaneli Pamir'in "CHP vitrin için mi kullandı sizi?" sorusunu da aynı netlikle cevapladı. "Herhalde!..Evet. Yani gerçekten keşke parti kursaydım."

BAYKAL'A SELAM VERİR Mİ?

Peki Baykal'a en büyük eleştirileri yapan Livaneli Baykal'la karşılaşsa selam verir miydi?

"Tabii" diye cevap veriyor Livaneli bu soruya...ve şöyle devam ediyor: "Benim Baykal'la kişisel alışverişim yok. Beni de hep el üstünde tutmuş insandır.Ben orada yapılan yanlışı gördüm, tahammmül edemedim."