BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  POLİTİKA

5 saat gizlice ne konuştular?

Cumhurbaşkanı ve Başbakan gizlice buluşup 5 saat konuştular. Peki ne konuştular. İşte kulislere sızan bilgiler;

Abone ol Gül ve Erdoğan’ın Çukurambar’da gizlice biraraya gelip, 5 saat baş başa görüşmesi büyük yankı uyandırdı. Peki o görüşmede neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 5 saatlik "Çukurambar zirvesi", AK Parti’de ilginç yorumlara neden oldu. Zirveye ilişkin milletvekillerinin değerlendirmeleri şöyle:

DEĞERLENDİRME YAPTILAR

Gül ve Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği iki karara göre de değerlendirme yapmışlardır. Parti kapatılırsa atılacak adımlar, kapatılmazsa izlenecek strateji konusunda fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

YENİ İSMİ BELİRLEMİŞLER

Böylesine kritik bir dönemde, 5 saatlik bir toplantı ancak önemli bir istihbarat alındığında gerçekleştirilir. Başbakan, Anayasa Mahkemesi’nden partinin kapatılacağına ilişkin duyum almıştır. Kapatılması durumunda atılması gereken adımları görüşmüş olabilirler. Hangi aşamada istifa edilecek? Yeni hükümeti kurma görevi kime verilecek? Bu isim kim olacak?

KARARI BİZ VERİRİZ MESAJI

Bu toplantı, kararlılık gösterisi olabilir. Parti kapatılırsa, AKP’nin bölüneceğini iddia edenlere bir mesaj içeriyor. ’Parti kapatılsa bile kararları biz veririz ve uygularız’ mesajı vermek için biraraya gelmiş olabilirler.

PATLAMAYI KONUŞMUŞLARDIR

Bir AKP yöneticisi, Gül ile Erdoğan’ın böylesine kritik bir dönemde biraraya gelmelerinin "normal" olduğunu belirterek, "İstanbul’daki patlama en önemli konuları olmuştur" dedi.

BİRLİKTE MANTI YEMİŞLER

Bazı parti yöneticileri ise, "Görüşmeye özel anlam yüklüyorsunuz ama mantı yemeye gitmiş olabilirler. Mehmet Tekelioğlu’nun eşi çok güzel mantı yapar. Gül ’Ben mantı yemeğe gidiyorum, sen de gel demiş olabilir" diye espri yaptılar.

Kaynak: Hürriyet