BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  GÜNCEL

Lise nakil yerleştirmeleri bugün saat 17.00'da

MEB hafta başında lise nakil başvuru yapanların yerleştirme işlemlerinin bugün saat 17.00'da yapılacağını duyurdu.

Abone ol

MEB'ten son dakika lise nakil açıklaması geldi.

MEB pazartesi ve perşembe günü arasında yapılan lise nakil başvurularının yerleştirme sonuçlarınnı bugün saat 17.00'da yapılacağını açıkladı. Lise nakil yerleştirme sonuçları normalde her hafta cuma günü yapılıyordu. 

Bu akşam saat 17.00'ye kadar lise nakil başvurusunda bulunan öğrenciler boş kontenjanlara yerleştirilmiş olacak.

TEOG Yerleştirme Kılavuzu'nda hem de geçtiğimiz 13 Eylül'de değiştirilen ortaöğretim yönetmeliğinde nakil başvurularının pazartesi-perşembe günleri yapılacağı, nakil sonuçlarının da cuma günleri açıklanacağı belirtiliyor.

LİSELERDE BOŞ KONTENJAN SAYISI KAÇ?

Geçen hafta son bulan 4'üncü nakil başvurularının ardından, liselerde 13 bin 60 kontenjan boş kalmıştı. İlk nakil uygulamasında 16, ikincide 6 boş kontenjanı olan Galatasaray Lisesi üçüncü nakil döneminde dolmuştu ancak geçen hafta iki boş kontenjan kalmıştı. İstanbul'da (Erkek) 3, Kabataş Erkek'te ise 10'u İngilizce, 2'si Almanca sınıflarında olmak üzere toplam 12 kontenjan hala boş.

MEB'İN LİSE NAKİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretime Geçiş Uygulaması kapsamında nakil başvurusu olan ve 23 Eylül 2014 Salı günü 17:00’ye kadar nakil başvurusunda bulunan 9. Sınıf öğrencilerin kabul işlemleri Salı günü 17:00’dan sonra yapılacak ve aynı gün içerisinde ilan edilecektir. Devam eden nakil başvuruları Çarşamba ve Perşembe günleri, talepleri de 26 Eylül Cuma günü kabul işlemleri yapılacak ve ilan edilecektir."