BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Liderler Mandela’nın törenine katılacak

Geçtiğimiz hafta yaşama veda eden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için düzenlenen anma töreni dünyanın dört bir yanından 90’...

Abone ol

Geçtiğimiz hafta yaşama veda eden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için düzenlenen anma töreni dünyanın dört bir yanından 90’dan fazla lideri bir araya getirecek.
Johannesburg kentinde FNB stadyumunda Salı günü yapılacak anma töreni, Afrika kıtasının tarihinde de bu kadar çok lideri bir araya getirmesi açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. Öte yandan, 90 bin kişilik stadyumun anma töreninde halka açık olması, izdiham ve güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Anma törenine katılacaklar arasında ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD başkanları Jimmy Carter, George W. Bush ve Bill Clinton, İngiltere Başbakanı David Cameron, Galler Prensi Charles, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon yer alıyor. Ünlü şarkıcı Bono, talk-show sunucusu Oprah Winfrey ve manken Naomi Campbell gibi isimler de anma törenine katılacak. Törene Türkiye’yi temsilen, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katılacak. Nelson Mandela, Pazar günü doğum yeri Kunu’da yapılacak cenaze töreninin ardından, burada toprağa verilecek.
(İHA)