BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Libyalı yaralıları sevindiren ziyaret

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Libya'daki çatışmalarda yaralandıktan sonra tedavi için İstanbul'a gelen Libyalıları ziyaret etti

Abone ol

Dokucu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören biri ağır 10 yaralıyı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Libya'dan İstanbul'a tedavi için 44 yaralı geldiğini, yaralıların bir bölümünün tedavilerinin tamamlandığını bildiren Dokucu, gelen yaralıların bir kısmının tamamlayıcı tedavi için geldiğini ve bu tedavilerinin de yapıldığını söyledi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin Ankara Büyükelçisi Muhammet Zaneti de yaralıların Türkiye'de gördüğü tedaviden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türk Hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin bu dönemde Libya'ya yönelik politik, ekonomik ve insani yardımları için teşekkür ediyoruz'' dedi.

O KURŞUNU HALA SAKLIYOR

Dokucu ile Zaneti'nin ziyaret ettiği, Libya'daki çatışmalarda göğsünden yaralanan Muhammet Salih Hüseyin Eş-Şilmani de göğsünden çıkarılan kurşunu göstererek, ''Türkiye'ye çok teşekkür ederim. Allah razı olsun'' dedi.

Eş-Şilmani ise yakında taburcu olacağını ancak Libya'ya dönmesinin ardından sık sık Türkiye'ye turist olarak geleceğini söyledi.