BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Libya'da THY ofisinde gasp saldırısı: bir ölü

Libya'nın Trablus kentindeki THY ofisine soygun amacıyla girdikleri belirtilen kişilerin bir kişiyi öldürdükleri bildiriliyor.

Abone ol

Libya'da bir güvenlik yetkilisi, Trablus kentinde Türk Hava Yolları bilet satış ofisine soygun amacıyla yapılan baskında ofisin muhasebesinden sorumlu THY personeli öldürüldüğünü duyurdu.

Dün akşam meydana geldiği bildirilen olayda bir THY personelinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre saldırıda başından ağır darbeler alan muhasebe sorumlusu THY personeli Uğur Tezcan yaşamını yitirirken, Nadide Duman ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ofisteki tüm paranın da çalındığı anlaşıldı.

Gazetenin Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre bir iş hanında bulunan THY ofisine ellerinde demir çubuklarla giren kişiler THY personeline Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iki THY personeli yılsonu hesap kapatma işlemleri için çalışıyordu. Ofise kimliği belirsiz kişi veya kişiler, iki THY personeline saldırarak vurmaya başladıla

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da THY Genel Müdürlüğü'nü arayarak büyükelçinin gereken girişimleri yaptığını bildirdi. Bu arada THY'den bir ekip ölen personelin cenazesini almak ve yaralı personelin de Türkiye'ye transferini sağlayabilmek için Libya'ya gitti.

Evli ve bir çocuk babası olan Tezcan, 13 yıldır THY'de görev yapıyordu.