BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  DÜNYA

Libya'da isyancılar korku saçıyor!

Libya lideri Muammer Kaddafi karşıtı gösterilerin şiddeti her geçen gün artıyor. İsyancıların yeni hedefi ise havalimanları.

Abone ol

Libya'da isyan başkente doğru ilerliyor. Misrata kentinin havaalanını ele geçiren isyancılar, Reuters'e göre bir de uçak düşürdü.

Libya'nın başkenti Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata kenti isyancıların eline geçti. Kaddafi yandaşlarının kenti geri almak için başlattıkları saldırılar isyancılar tarafından geri püskirtüldü.

Yaşanan çatışmalar sırasında hükümet güçlerine ait bir uçak düşürüldü. Reuters'ın verdiği habere göre yerel bir radyo istasyonunu vurmaya çalışırken düşürülen uçağın mürettebatı da isyancılar tarafından elel geçirildi.

Çatışmalar, şehirdeki hava üssü çevresinde yoğunlaştı. Gelen bilgilere göre üssün büyük kısmı isyancıların elinde bulunuyor.

4 İSYANCI GÖZALTINDA

Libya'da 4 Ürdün vatandaşının gözaltına alındığı belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Kayed, Ürdünlülerin gözaltına alınma gerekçesinin henüz bilinmediğini, bazılarının Trablus kentinde gözaltına alındığının sanıldığını kaydetti.

Kayed, Ürdün'ün Libya büyükelçisinin konuyu Libyalı yetkililerle görüştüğünü belirtti.

Ürdün geçen hafta Libya lideri Muammer Kaddafi'den, Ürdün vatandaşlarına yönelik kanlı baskının durdurulmasını istemiş ve Libya'da yaşayan yabancıların güvenliğinden Libya'nın sorumlu olduğunu kaydetmişti.

Libya'daki olayların ardından bu ülkede yaşayan 9 bin Ürdünlüden yaklaşık 2 bini ülkelerine gönderilmişti.