BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Liberland lideri 'büyük çıkarmaya' hazırlanıyor

Sırbistan ve Hırvatistan arasında kurduğunu ilan ettiği ülke 'Liberland'a bir türlü giremeyen ve gözaltına alınan Vit Jedlicka, otobüslerle Liberland'a çıkarma yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Abone ol

Sırbistan ve Hırvatistan arasında kurduğunu ilan ettiği ülke 'Liberland'a bir türlü giremeyen ve gözaltına alınan Vit Jedlicka, otobüslerle Liberland'a çıkarma yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bir hafta önce Hırvatistan makamları tarafından gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan “sanal ülke Liberland” lideri Vít Jedlicka geçtiğimiz Cumartesi günü Tuna nehri üzerinden Liberland’a gelmesinin ardından yeniden gözaltına alındı.

Hırvat mahkemesi önüne çıkarılan Jedlická ve yanındaki Alman, Çek ve Birleşik Amerika vatandaşlarından oluşan heyet kişi başına ödedikleri yaklaşık 300 euro cezayı ödemeleri üzerine Pazartesi günü serbest bırakıldılar.

Vít Jedlicka daha sonra Hırvat gazetesi Lidove’yer verdiği mülakatta, Hırvat makamlarının uzun bir süre hangi suçu işledikleri konusunda bile net bir şey söyleyemediklerini vurguladı.

Jedlicka sonuçta sandallarının Tuna’daki güçlü akıntı nedeniyle Sırp tarafına doğru sürüklendiği için Hırvat mahkemesi tarafından “sınır ihlali” ile itham ediklerini ve para cezasına çarptırıldıklarını söyledi.

Liberland'a bağışlar

Liberland lideri önümüzdeki hafta Prag, Bratislava ve Budapeşte üzerinden otobüslerle kafileler halinde Liberland’a büyük çıkarma yapacaklarını, çünkü Liberland vatandaşlarının “ülkelerine” kavuşmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Gazetecilerin bu işleri yapmak için nereden kaynak buluyorsunuz?” sorusuna Vít Jedlicka “Liberland Cumhuriyetine dünyanın her tarafından bağış ve yardımlar yapılıyor” demekle yetindi.

Jedlicka “dünyanın hiçbir ülkesinin bütçesi bizim minik ülkemiz kadar artı gelire ve net bütçeye sahip değil” dedi.

“Yaşa ve başkalarının da yaşamasına izin ver” sloganını temel ilkesi haline getiren “Liberland Cumhuriyeti” vatandaşlığı için şimdiye dek 250 bin kişi başvurdu.