BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  DÜNYA

Liberalizm sapıkça bir düşünce

Ahmedinejad, dünyadaki sorunları liberalizm ve marksizm kaynaklı gördü ve 2 düşünceyi sağıklık olarak gördü.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyadaki sorunların büyük kısmının "Marksizm ve liberalizm gibi sapık düşüncelerden" kaynaklandığını öne sürdü.

Yurt gezilerini sürdüren Ahmedinejad, ülkenin merkezindeki Yazd eyaletinde halka seslendi. Konuşmasında Allah ve peygamberlerin yoluna dönmekten, hak ve adaletten bahseden Ahmedinejad, Marksizm ve liberalizmi de ağır ifadelerle eleştirdi.

Dünyadaki sorunların büyük kısmının bu iki ideolojiden kaynaklandığını ileri süren Ahmedinejad, şunları söyledi: "Allah ve peygamberlerin yolu varken, başka yere yöneldiler. Kendilerini peygamber yerine koyarak, sahte, gerçek dışı, soysuz, ahlak ve kültürü tahrip eden Marksizm adında bir ekol kurdular. Silah ve propaganda gücüyle bunu dünyadaki birçok insana empoze ettiler. Bu ekol yüzünden dünyada yoksulluk, nefret ve kimliksizlik ortaya çıktı.

Bugün modern kölecilik de ortaya çıktı. Bu modern kölecilik liberalistlerin, demokratların ve insan hakları savunucularının alnında büyük bir lekedir. Dünyadaki silahlanma yarışı, kitle imha silahları, mikrobik ve atomik silahların depolanması da hepsi bu sapık düşüncelerden, bu imansız insanlardan, peygamberlerin kültüründen uzak olan insanlardan kaynaklanıyor."

Ahmedinejad, "Allah'a, peygamberlere ve adalete dönün. Eğer dönmezseniz sonunuz Firavun ve Nemrud'un akıbetinden daha kötü olacak" ifadesini de kullandı.