BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Lamborghini kağıt gibi yanınca...

Fiyatları 115 bin ve 130 bin euro arasında değişen bu muhteşem otomobil ansızın alev alınca bir anda yok oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

İngiltere’de trafiğin yoğun olduğu bir merkezde hiç beklenmedik bir olay oldu. 2005 model bir Lamborghini Gallardo otomobil alev aldı.

Sürücüsü ve içindeki yolcularla gece kulubünden çıktıktan sonra biraz yol aldıktan sonra otomobil alev almaya başladı. Sürücü otomobili yolun kenarına çekerek büyük bir faciaya engel oldu. Kendilerini otomobilden dışarı atarak itfaiyeyi aradılar.

 Görgü tanıkları arabadan ansızın bir dumanın yükseldiğini gördüklerini söylediler. İtfaiyeciler ,arabanın karbon tellerinin alevlendiğini,içindeki alaşımların eriyinceye kadar yandığını ifade etti. Alevlerin adeta arabayı yuttuğu yangında,tekerlekler ve pencereler şiddetli bir şekilde patladı.

Daha önce bir Lamborghininin yandığını görmeyen insanlar hemen etrafına doluşup arabanın yandığı anı cep telefonlarıyla çekmeye başladılar.

İtfaiyeciler yangını kontrol altına almak için tam 20 dakika boyunca çabaladılar. Bu arabalardan sadece 6 bin adet üretildi ve bunlardan 400 tanesi sadece İngiltere trafiğinde.

115 bin ve 130 bin euro arasında alıcı bulan otomobillerde yüksek performans göstermesi için daha fazla karbon telleri ve yapı malzemesi kullanıldığı için sıradan otomobillere göre daha kolay alev alabiliyorlar.