BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

KYK burs sonuçları açıklanıyor YURTKUR TC ile sonuç sorgulama

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine ödenen KYK burs başvuru sonuçları açıklanıyor. KYK burs başvuruları 21 Ekim'de tamamlanmıştı. Aylık 500-1500 arasında değişen KYK burs başvuru sonuçları bugün erişime açılacak. KYK yurt sonuçları sayfası e-devlet şifresiyle bugün saat 18.00'e kadar TC şifresiyle açıklanacak.

Abone ol

KYK burs başvuru sonuçları bugün açıklanıyor gözler kyk.gov.tr ve yutkur.gsb.gov.tr adresinden sorgulanacak. 18 yaş üstü üniversite öğrencileri devlet tarafından 500 ile 1500 lira arasında değişen burs imkanından yararlanmak için KYK burs başvurusu yaptı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, ilk burs ödemesi hangi ayda ödenecek?

Peki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kabul
edilen 2018 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler önümüzdeki sene yani 2019 yılında 500 TL burs ve geri ödemeli kredi alacaklar. Yapılan açıklamaya göre kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülür. Bu noktada yapılan başvuruların kanuna uygun gerçek dışı olmaması esas alınır. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN BEKLENEN TARİH: Üniversite eğitimi boyunca maddi destek almak isteyen öğrencilerin merak ettiği KYK burs başvuru sonuçları ise ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu. Henüz konu hakkında resmi bir açıklama olmamasına karşın geçtiğimiz seneye bakılarak 23 gün içerisinde açıklandığı öngörülüyor. Buna göre Geri ödemeli kredi ve burs başvuru sonuçları 12 Kasım veya 13 Kasım'da resmi siteden duyurulacak.

KYK BURS 2019 BURS MAAŞLARI NE KADAR OLDU: Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 470 TL’den
500 TL‘ye, KYK burs ve kredi maaşları ne zaman hesaplarda
olacak? Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 940 TL’den 1000 TL‘ye, doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.410 TL’den 1500 TL‘ye yükseldi.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK: 2018 - 2019 KYK burs sonuçlarını açıklanır açıklanmaz haberimizden ve Kredi
Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesi üzerinden takip edilebilecek. KYK burs
sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler T.C kimlik numaranız, cilt no, aile sıra no kimlik bilgilerini girdikten sonra ekrandaki güvenlik kodunu da girip sorgula düğmesine tıklayarak burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecek. İsteyen tüm öğrencilere geri ödemeli burs verilecek

KYK GERİ ÖDEMELİ BURS MAALARI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIR: Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca aldıkları burs ücretlerini geri ödeme zorunluluğu vardır. Bu desteği alan öğrenciler geri ödemenin ne zaman yapılacağını da çok merak ediyorlar. KYK geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak bu krediden yararlanan öğrencilerin öğrenim süresinin bitiminden 2 yıl sonra ödemelere geri başlayacakları belirtildi. Bu krediden yararlanan tüm öğrencilerin aylık olarak aldıkları bursun toplamı üzerinden tekrar eşit taksitlerle geri ödemesi sağlanır. Yurtkur kredi geri ödeme borç sorgulama
için http://www.kyk.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

HEM BURS HEM GERİ ÖDEMELİ KREDİ ALINIYOR MU: Devlet bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs
başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

BURS NE ZAMAN KESİLİR: Üniversiteler tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna öğrencinin başarısız olduğuna dair bilgi verilmesi halinde burs, krediye dönüşür.