BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  DÜNYA

Kuzu, iddiaları yalanladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, açıklanan Demokrasi Paketi’ne hiç bir itirazının olmadığını belirterek, ...

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, açıklanan Demokrasi Paketi’ne hiç bir itirazının olmadığını belirterek, "Sadece tüm devlet okullarında ana dilde eğitim yapılmasının bazı sakıncalarına dikkat çektim. Şayet o televizyon programı tam olarak izlenirse bu ayırımın çok net olduğu görülecektir" dedi.
Anasaya Komisyonu Başkanı Kuzu bugün bir gazetede ’Başbakan’a rest çekti’ başlığı ile yayımlanan bir haberle ilgili açıklama yaptı.
Kuzu, dün akşam bir televizyon programında demokrasi paketini konuştuklarını belirterek, demokrasi paketinin içinde olan yeniliklerin tamamını kendisinin de kabul ettiğini belirtti. Kuzu, anadilde eğitim ile ilgili bir soru üzerine "Özel okullarda Kürtçe veya başka dilde eğitim yapılmasına hiç bir sorun yok. İkinci soruda ’devlet okullarında ana dilde eğitim yapılırsa ne dersiniz?’ dedim ki bu doğru olmaz. Bu sonunda bölünmeye götürür. ’Bir Belçika örneği, bunlardan birisi olarak gözüküyor’ dedim. Sanki özel okullarda okutulmasına da karşıymış gibi verilmiş. Benim demek istediğim sadece devlet okullarında eğitimin yapılması yanlıştır. Bu manada söyledim" dedi.
Kuzu, ayrıca katıldığı programda ana dilde eğitim ile ilgili açıklamalarının sadece bir bölümünün alınarak, gerçeğe aykırı bir şekilde verildiğini belirterek, "Söylemek istediğim husus Başbakanımızın bu konudaki açıklamaları ile tam bir paralellik arz etmektedir. Açıklanan demokrasi paketine hiçbir zaman itirazım olmamıştır. Sadece tüm devlet okullarında ana dilde eğitim yapılmasının bazı sakıncalarına dikkat çektim. Şayet o televizyon programı tam olarak izlenirse bu ayırımın çok net olduğu görülecektir" ifadeleri kullanıldı.