BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,41
HABER /  DÜNYA

Bir af, üç atama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle bire hükümlüyü affederken, üç ismi de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyel...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle bire hükümlüyü affederken, üç ismi de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine yeniden atadı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Adlî Tıp Kurumunca saptanan sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle hükümlü Selim Reçber’in kalan cezasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104. maddesi uyarınca kaldırdığı bildirildi.

YÖK’E ÜÇ ATAMA
Yine Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YÖK üyeliklerine, görev süresi 17 Ekim 2013 tarihinde sona erecek olan YÖK Üyesi Prof.Dr. Mustafa İsen’i, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6. maddesinin b/1 bendi uyarınca yeniden seçtiği ve görev süreleri 19 Ekim 2013 tarihinde sona erecek olan YÖK Üyeleri Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Dr. M. Emin Zararsız’ın Bakanlar Kurulunca yeniden yapılan seçimlerini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6. maddesinin (b) fıkrası gereğince onayladığı bildirildi.
(İHA)