BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kutandan hükümete eleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Antalya'da hükümetin ekonomik politikasını eleştirdi.

Abone ol Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Resmi verilere göre, bu yılın ilk 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre kepenk kapatan esnaf oranı yüzde 75 arttı'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, genel sekreter Suat Pamukçu ve genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte, partisinin Antalya il başkanlığında partililere biraraya geldi.

Türkiye'nin şu anda 3 ciddi sıkıntı içinde bulunduğunu belirten Kutan, ''Bunlardan bir tanesi maalesef uygulanan yanlış ekonomik politikalar. Ekonomi tam bir çöküntü içinde. Dış politikada da fevkalade tehlikeli yanlışlar var. Ve sosyal yapımızda, sosyal bünyemizde ciddi anlamda tahribat var ve bu tahribat devam etmekte'' dedi.

Başbakan'ın, ekonomi kurmaylarıyla yaptığı basın toplantısında, ekonominin düzlüğe çıktığını belirttiğini ifade eden Kutan, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan'a sorarsanız ekonomi düzlüğe çıkmış. İktidara geldiklerinde gayrisafi milli hasılanın yaklaşık 250 milyar dolar seviyelerinde olduğunu, şimdi ise milli hasılanın 680 milyar dolara çıktığını söylüyor. Yani milli gelir yüzde 260 nispetinde arttı diyor. Ancak, 2002 yılından sonra ekonomideki yıllık büyümeler hesaplanırsa, milli gelir ancak yüzde 39 oranında artar.

Yani bu hesaba göre, kişi başına düşen milli gelir de 2 bin 200 dolardan 3 bin 400 dolara çıkmıştır. Yeni hesaplama metotları ortaya çıkardılar. Bu metotlarla 9 bin doları 19 bin dolar yapmak da mümkün. Bu yılın 8 ayında, geçen yılın 8 ayına oranla kepenk kapatan esnaf oranı yüzde 75 arttı. Bu gidişle ekonomi adım adım daha büyük çöküntü içine gidecek.''

Türkiye'nin, toplumsal yapıda da çöküntüye gittiğini öne süren Kutan, ''Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sunduğu verilere göre, öğrencilerimizin yüzde 25'i bağımlıdır. Bunlar sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlıları. Gençliğimiz elden gidiyor'' diye konuştu.

Gazetecilerin, Deniz Feneri davasını sormaları üzerine Kutan, ''Arkadaşlarımızla, Deniz Feneri konusunda gerçek bilgi ve belgeler ortaya çıkmadan, bir açıklamada bulunmama kararı aldık'' dedi.