BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kutan, Özkö^k'e tepkili

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün "Türkiye ne bir İslam devletidir, ne İslam ülkesidir" sözüne tepki gösterdi.

Abone ol

Ankara İl Başkanlığı'na yapılan İl Başkanları toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Kutan, Özkök'ün Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmayı da değerlendirdi. "Konuşmanın milletin genel karakterine uygun milli bir duruşu ifade ettiğini" belirten Recai Kutan, şöyle devam etti: "Ancak, Sayın Özkök'ün konuşmasındaki 'Türkiye ne bir İslam devleti ne de İslam ülkesidir' gibi bir cümleyi anlamakta zorluk çekiyoruz ve bu güzel konuşmada maksadını aşan bir dil sürçmesi olarak algılıyoruz.''

İsrail Gezisi Yanlış
AB ülkeleri ve Ermenistan'ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin haksız iddialarının çok iyi değerlendirilmesini de isteyen SP Genel Başkan Vekili Kutan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ermenilerin hıyanetlerini, cinayetlerini dile getirmeden Ermenistan Başbakanı'na mektup yazmasını bir hata olarak kabul etmekteyiz'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın İsrail gezisinin Türkiye'ye hiçbir faydası olmayacağını savunan Kutan, geziyi "fevkalade yanlış bir devlet gezisi'' olarak niteledi. Kutan, İsrail ziyareti sırasında Manavgat suyuna ilişkin anlaşma yapılacağının açıklandığını belirterek, ''Şaron, kanlı ellerini Manavgat suyuyla yıkayacak'' diye konuştu.

Kaynak: