BIST 10.561
DOLAR 32,26
EURO 35,00
ALTIN 2.478,04
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş oğul Erbakan'a sert çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erbakan kanadıyla köprüleri atma noktasına geldi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Erbakan'ın, ''Kurtulmuş'un tabanda ve teşkilatta karşılığı yoktur'' açıklaması üzerine, ''Herkes konuştuğu lafa dikkat etsin'' diye karşılık verdi.

Kurtulmuş, Parti Genel Merkezinde il başkanlarıyla istişare toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

LAFA DİKKAT ETSİN

Bir gazetecinin Fatih Erbakan'ın, ''Numan Kurtulmuş'un tabanda ve teşkilatta karşılığı yoktur'' açıklamasını hatırlatması üzerine Kurtulmuş, ''Bütün bunlara gerekli açıklamayı toplantılardan sonra yapacağım. Herkes konuştuğu lafa dikkat etsin'' diye konuştu.

Kurtulmuş, Saadet Partisi ile ilgili Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar sonrasında Genel İdare Kurulu üyeleri, il başkanları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

ERBAKAN'IN KURMAYLARIYLA HESAPLAŞACAK

"Hoca ile bu saatten sonra görüşmenin faydası, yararı yok" diyen Kurtulmuş'un, önümüzdeki günlerde medya aracılığıyla Erbakan'ın kurmaylarıyla hesaplaşacağı, yaşananları gözler önüne sereceği iddia ediliyor.

Dün partinin il başkanları ile gruplar halinde görüşmeler yapan Kurtulmuş öncesi gün partisinin GİK üyeleriyle biraya gelerek partinin kayyuma devredilmesini ve olağanüstü kongre kararı değerlendirdi. 75 GİK üyesinden 68'nin bulunduğu toplantıda Kurtulmuş, süreci şöyle özetledi:

ÇALIŞMA OLANAĞI KALMADI

"Gece gündüz çalıştık. Partiyi bir noktaya taşıdık. Ancak engellenmeye de çalışıldık. Şiddete varan saldırılara maruz kaldık. Ama yine de saygıda kusur etmedik. Büyüklerimizle polemiğe girmedik. Milli görüş çizgisini yeniden toparlayarak iktidara alternatif yaptık. Bunu görenler bu operasyonu yaptılar. Artık bu ekiple bir arada çalışma olanağı kalmamıştır."

GİK'İN TALEBİ

GİK üyelerinin yüzde 90'ı yeni bir partiyle yollarına devam etmelerini önerdi. Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Bilgin ve bazı üyeler ise Kurtulmuş'un kongrede aday olarak mücadelesini sürdürmesinden yana tavır koydular. SP kulislerine yansıyan bilgilere göre Kurtulmuş kongrede aday olmayacak.