BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kürtleri müdahaleye çağırıyor

Leyla Zana'nın sözleri askeri rahatsız etti. Asker, Kuzey Iraklı Kürtlerin Türkiye'ye müdahaleye çağrıldığı fikrinde...

Abone ol

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, geçen günlerde "Barzani, Talabani ve Öcalan'ın Kürtlerin liderleri olduğu" yönünde açıklamada bulunan Leyla Zana'nın sözlerine tepki göstererek, "Bu beyanlar, Iraklı Kürtleri Türkiye'ye müdahale etmeye davet ediyor" dedi.

Washington'da yapılan Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) yıllık Türk-Amerikan ilişkileri konferansına katılan Orgeneral Saygun, Zana'nın sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Bu beyanlar, Iraklı Kürtleri Türkiye'ye müdahale etmeye davet ediyor. Bunun ne anlama geldiği konusunda savcılarımız herhalde inceleme yapıyor. Çok ciddi ve tehlikeli beyanlar olduğunu düşünüyorum. Herhalde devlet gerekeni yapacaktır" diye konuştu.

Orgeneral Saygun, bu sözlerde Kürt kökenli vatandaşlara yapılan büyük bir haksızlığın da olduğunu kaydederek, "Bu beyanlarla bu vatandaşlarımızın hepsi terörist gibi gösterilmek isteniyor. Buna da sanırım tepkiyi bu vatandaşlarımız gösterecektir" dedi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun, Irak'ın da PKK'yı resmen terör örgütü ilan etmediğini belirterek, "Yapılan açıklamada, bunun bazı ülkelerce terör örgütü ilan edildiği, Irak'ta teröristlerin barınmasına izin verilmeyeceği söyleniyor. Yani, 'PKK bir terör örgütüdür' demediler. Artı, Barzani'nin söylediklerini biliyorsunuz, 'Kürt devletine herkes alışmalıdır,' vesaire diye" ifadesini kullandı.