BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

Kürtaj kaldırılsın diyerek sokağa çıktılar

Viyana’da bir grup gösterici, kürtajın durdurulması için yürüyüş düzenledi. Öte yandan göstericilere, kürtaj yanlısı bazı kişiler pankartlar açarak tepki gösterdi.

Abone ol

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Fanziskaner Meydanı'nda toplanan göstericiler, "Kürtaj durdurulsun", "Bebekleri seviyoruz", "Çocukları koruyalım, kadınları destekleyelim, kürtajı hükümsüz kılalım" yazılı pankartlar açtı.

Yaşam İçin Gençlik çatı kuruluşu tarafından düzenlenen gösteriye, Katolik Kilisesi Gençlik oluşumları başta olmak üzere Almanya, Belçika gibi komşu ülkelerden de kürtaj karşıtı aktivistler destek verdi.

Gösteriyi düzenleyen çatı kuruluşu adına bir konuşma yapan Julia Mayer, kürtajın sonlandırılması için Avusturya genelinde bölgesel gruplar oluşturarak mücadele yürüttüklerini anlattı.

Ülke genelinde kürtaj yaptıran kadınların büyük bir çoğunluğunun gebelik sürecinde yalnız bırakıldıkları için bu yola başvurduklarına dikkati çeken Mayer, "Avusturya'da her gün 90 çocuk kürtajdan yaşamını yitiriyor. Bu sayı yıllık 36 bin. Bu nedenle herkese kürtaj karşıtı eylemlerimize destek vermesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Öte yandan Viyana’nın önemli caddelerinden Ringstrasse'yi araç trafiğine kapatarak yürüyüş yapan göstericilere, kürtaj yanlısı bazı kişiler pankartlar açarak tepki gösterdi.