BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kürt vatandaşlar neden suskun?

Zaman gazetesi yazarı Gülerce, hedef tanımayan PKK terörüne karşı ses çıkarmayan kesimlere tepki gösterdi.

Abone ol

PKK terör eylemlerini tırmandırıyor. Her gün şehit haberleri sıradan hale gelmeye başladı. Herkes birbirine soruyor. Neler oluyor?

Bu soruya cevap veren Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, PKK'nın barış değil, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda 21 vilayeti içine alan ve üzerinde faşist, Stalinist bir yönetim kurmak istediğini yazdı.  

ONUR KIRICI UTANDIRICI SUSKUNLUK

9 aylık bebeğin ölümüne ses çıkaramayan PKK'nın sindirdiği Kürt vatandaşlara Gülerce'nin sitemi vardı. 

(...)Şunu da gördük. Meğer Kürt vatandaşlarımız ne kadar korkutulmuş, ne kadar sindirilmiş, bir yaşındaki bebeğin kemiklerine kadar eriyip yanması bile, Gaziantep'teki vahşeti yüksek sesle kınamalarını, protesto etmelerini önlüyor. Onur kırıcı, insanlık adına utandırıcı bir suskunluk bu... AK Partili Kürtler kaçırılıyor, sokak ortasında katlediliyor, aynı suskunluk... PKK'ya şirinlik muskaları yazan liberal "Kürt sorunu uzmanları" susmuş, Diyarbakır'ın o anlı şanlı sivil toplum kuruluşları konuşamaz olmuş. BDP'ye oy veren koskoca bir Kürt kesimi, kasabını bekleyen kurbanlık kuzular gibi başlarına gelecekleri bekliyorlar... 

Terör örgütünün neyi amaçladığını ve söylemlerini ele aldığı yazısında Gülerce hedefindeki örgütü bu sözlerle tanımlıyor:

PKK'LI OLMAYAN KÜRT'ÜN KÜRDİSTAN'DA YAŞAMA HAKKI YOK

(...)PKK-BDP-KCK... bunlar Kürt sorununun çözümü, Kürt halkının huzur ve barışı için mücadele vermiyor. Barış değil, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda 21 vilayeti içine alan toprak istiyorlar. O topraklar üzerinde faşist, Stalinist bir yönetim kurmak istiyorlar. Kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayacaklar. Şimdiden kendilerine destek vermeyen Kürt vatandaşlarımızı boyun eğdirmeye, sindirmeye çalışıyorlar. Açıkça, "PKK'lı olmayan Kürt'ün 'Kürdistan'da yaşama hakkı yoktur..." diyorlar. "Kürt'sen bizimle olmak zorundasın..." diyorlar.

BUNLARA DUR DENİLMEZSE DURACAĞI YOK

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla verdikleri mesaj budur. AK Parti il, ilçe yöneticilerinin kaçırılmasıyla, sokak ortasında infaz edilmeleriyle verilen mesaj budur. Bunların gözü dönmüş. Bunlar gerçekten bebek katili. Bunlar bir "dava"ları olan insanlar değil. Çünkü bunlar insan değiller. Tarih böylelerini çok gördü. Bunlara dur denilmezse, bunların duracağı yoktur. Mussolini, Hitler, Stalin.. bunlar, milyonlarca masumu, bebeği, çoluk çocuğu katlettiler. Bunlar insanlık dışı her şeyi meşru görürler, meşru sayarlar. Bunları sözde demokratların, sözde liberallerin cicili bicili sözleri, yüksek perdeden çözüm önerileri şımartır. Şımartmakla kalmaz, cesaretlendirir. Bu "aydınlar" topluma tehlikeyi küçültme, dikkatlerden uzak tutma adına uyuşturucu veren satıcılar gibidir. 

AYDIN TAKIMININ ŞİRİNLİK MUSKALARI

"Arap Baharı"na eş bir "Kürt baharı" hayaliyle, Türkiye bir kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çeken yazar, PKK vahşetine ses çıkarmayanlara sitem ederek yazısını tamamlıyor.

(...)PKK eliyle görüntülenen mücadele budur. Kürtlerin hakları, barış, demokrasi nutukları, Gaziantep'te musalla taşına sıralanan çocuk bedenleri ile yalanlanıyor. Bir bebeğin annesinin ahı, genç yavrusunun tabutuna gelinlik bırakan bir annenin feryadı, göreceksiniz bütün şer planlarını bozup, parçalayacaktır. Göreceksiniz, Gaziantep'teki vahşetten sonra "aydın" takımının şirinlik muskaları PKK'nın gerçek yüzünü perdeleyemeyecektir. PKK vahşeti karşısında hâlâ susanların onur kırıcı sessizliği devam ettikçe Kürt sorunu çözülemeyecektir...