BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,86
HABER /  GÜNCEL

Kurbanlık pazarlığı kıran kırana geçiyor

Yaklaşan Kurban Bayram öncesi kurbanlık almak isteyenler pazarlara gelmeye başladı.

Abone ol

Fiyatlarının tavan yapması nedeniyle alıcılar ile satıcılar arasında pazarlıklar çetin geçiyor. Kurbanlık koç fiyatları bin TL üzerinde satılırken, keçi kurbanlıklar için 300 TL isteniyor. Koyun kurbanlıklar ise satıcılar 600 TL'den satmak istiyor ancak çetin geçen pazarlıklarla fiyatlar 500 TL'ye, bazen de 450 TL'ye kadar düşürülebiliyor.

Taksici Mahmut Sert, kurbanlık için pazarlığa tutuşanlardan. Aldığı kurbanlığa 600 TL isteyen esnafla zorlu bir pazarlığa tutuşan Sert, yoğun uğraşlar sonucu 525 TL'ye kurbanını evine götürdü. Pazarlarda fiyatlar da yavaş yavaş yerine oturuyor. Önceleri kurbanlık koyun için 800 TL isteyen esnaf, kurbana sayılı günler kala pazarlıklara 600 TL'den başlıyor. Kilogramı 9 TL'den satılan koçlar ise büyükbaş hayvanlar fiyatına satılıyor. Koç fiyatlarını bin TL'nin üzerine çıkabiliyor. Kurban almak için pazara gelen Ramazan Yurtsever kurbanlık fiyatlarının bayrama kadar düşeceğini anlatıyor. Yurtsever, "Bir hafta önce 800 TL istenen kurbanlıklara 550 lira deniyor. Bayramın ilk günü fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyorum." diyor.

Konya Karapınar'dan yetiştirdiği 40 koç ile Adana'ya gelen Tahsmin Işık ise fiyatların düşmeyeceğini savunuyor. Işık, "Kurbanlık sayısı bu yıl oldukça az. Fiyatların düşeceğini zannetmiyorum. Zaten bizim kurbanlıkları kilo ile satıyoruz. Kilogramını 9 TL'den verdiğimiz koçları bin TL'nin üzerinde satıyoruz." diye konuşuyor.