BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kurbanlık boğa Ankara'yı birbirine kattı

Ankara’da kesim yerine götürülürken kamyonetten atlayarak kaçan kurbanlık dana ortalığı birbirine kattı.

Abone ol

Otobana çıkan kurbanlık dana nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Azgın dana boğa yakalama timleri tarafından saatler sonra etkisiz hale getirildi.

Ankara Esenboğa Havaalanı Protokol yolu Pursaklar Köprüsü üzerinde Mehmet Yıldırım’a ait kurbanlık dana, kesimhaneye götürülürken seyir halinde ki kamyonetin üzerinden atladı. Protokol yolu üzerinde bir süre kaçan dana, trafiği birbirine kattı. İhbar üzerine dananın bulunduğu yere polis ekipleri gelerek, çevrede önlem aldı. Uzun süre ortalığı birbirine katan azgın dana, koşarak Kuzey Çevre Otoyoluna çıktı.

Otobanda seyreden araçları tehlikeye düşüren kurbanlık danayı vatandaşlar ve sahipleri yakalamak için yoğun çaba gösterdi. Trafiği düzenlemek için dananın peşinden gelen trafik polisleri de zaman zaman zor anlar yaşadı. Bir trafik polisi bulduğu bir halatla danayı yakalamaya çalıştı. Vatandaşlarla polisin danayı yakalama çalışmaları hüsranla sonuçlandı.

Saatlerce ortalığı birbirine katan kurbanlık dana, Pursaklar Belediyesi Boğa Yakalama Timi tarafından defalarca uyuşturucu iğne vurularak etkisiz hale getirildi. Dananın sahibi Mehmet Yıldırım, ‘saatlerdir peşinden koşuyoruz. Belediyeciler gelmese işimiz zordu. Arabadan atlayınca kendini sakatladı ama kısmet olursa eve götürüp keseceğiz ’ dedi.