BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kurbanını Kızılay kesecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurbanını Kızılay’a bağışladı.<br/>Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar başkanlığındaki Kızılay heye...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurbanını Kızılay’a bağışladı.
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar başkanlığındaki Kızılay heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu, Kızılay Genel Başkanı Akar’a Kızılay’ın çalışmalarını izlediğini belirterek, “Daha da iyi olmasını isteriz. Daha ses getirmesini isteriz. Çok önemli görevler yapıyorsunuz. Bunun biz farkındayız. Zaman zaman siyaset olarak sitemlerimiz oluyor, geçmişte de oldu. Ama bunları Kızılay’ın daha iyi olması için yaptığımızdan emin olmanızı isteriz. Kızılay’ı siyasetin dışında bir insani yardım kuruluşu olarak görüyoruz. Büyümesini istiyoruz, güçlenmesini istiyoruz. Çünkü sözkonusu bir insansa onun kimliği, inancı değil onun sorunlarını çözmek gerekiyor. Kızılay bu bağlamda tabi uluslararası güzel bir ünü de var. Ben Kenya üzerinden oradaki yoksulların kampına giderken de Kızılay’ı gördük orada, çok güzeldi. Başka yerlerde de gördük. Şimdi Gazze’de de var galiba” dedi. Akar’ın Gazze ve Kudüs’te ofislerinin olduğunu söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Gazze’ye gidersem zaten ilk aklıma gelen oradaki Kızılay’ı ziyaret etmektir” diye konuştu.

"BİZİ CESARETLENDİRİYORSUNUZ"
Kızılay Başkanı Akar ise, Kılıçdaroğlu’nun Kızılay’a bakışını bildiğini ifade ederek, “Ondan son derece memnun olduğumuz için böyle teklifsizce sizden randevu alıp gelme cesaretini buluyoruz. O anlamda bizi cesaretlendiriyorsunuz. Çok teşekkür ediyoruz bu bakışınız için. Bütün arkadaşlarımız olarak minnettarız. Kızılay bahsettiğiniz gibi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yurt içinde ve dışında efendim. Afet yapılanmasında bir hayli etkinliğimiz var. Şimdi AFAT’la beraber çalışıyoruz. Yurt dışında Somali’de özellikle büyük faaliyetlerimiz var. Önemli miktarda bağış almıştık. 150 milyon lira civarında bir bağışımız var. 50’si ayni, 100’ü nakdi olmak üzere. Onlarla ilgili ciddi şeyler yapıyoruz. Kalıcı, Türk milletini orada hatırlatıcı izler bırakmaya gayret ediyoruz. Gazze’ye zaten malumaliniz olduğu gibi Gazze’de, Filistin’de, Balkanlar’da sürekli şeyimiz var. Tabi bu arada kurban kampanyamızı başlattık. Sebebi ziyaretimiz zatıalinizin bir kurbanını da vekaletini almak suretiyle kamuoyunda sizinle bu fotoğrafı vermek istiyoruz efendim. Ve çok memnun oluruz böyle bir şeyden” diye konuştu. Akar, yurtdışında ve içinde de kurban faaliyetleri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Yurtiçindeki faaliyetlerimiz bütün sene fakir fukaraya erişmek için konserve kavurmalar yapıyoruz. Konserve kavurmalarımızı fakir fukaranın sofrasına götürüyoruz. Bir hisse kurbandan 24 tane konserve yapıyoruz. Bütün bir sloganımızda o kurban bereketi bütün yıla yayılsın diye. Kızılay’la yayılsın diye ve yayıyoruz gerçekten. Şubelerimize dağıtıyoruz. Geniş bir şube ağımız var. Bunlarda sofrasına et girmeyen vatandaşımız kalmamasına gayret ediyoruz. Yurtdışında tabi bu kavurma yapma şansımız yok. Et Balık Kurumu’yla çalışıyoruz. Asla özel bir şeyimiz yok. Yurtdışında ise et olarak dağıtıyoruz. Orada zaten görece olarak daha az kestiğimiz için karton kutularda gene hijyenik ortamlarda, modern dünyamıza uygun bir biçimde sürfüliğe, pisliğe vs. meydan vermeden orada etleri özellikle Balkan coğrafyasında biliyorsunuz son derece Müslüman ve fakir olan insanlar var. Bosna Hersek’te, Kosova’da, Bulgaristan’da, Karadağ’da oralarda kesim yapıyoruz.”

"TUNCELİ’DE KESİLİP DAĞITILIYOR"
Kılıçdaroğlu, Akar’ın verdiği bilgilerden dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, “Genelde kurbanı Tunceli’ye telefon ediyoruz, ağabeyim var orada, onlar kurbanı kesip dağıtıyorlar. Çünkü Ankara’da kesme şansımız yok. Kessek dağıtma şansımız yok. Onlar yapıyorlardı ama şimdi Kızılay’la yapalım. Çok daha güzel. Yılın dediğiniz gibi 365 gününe yayılan bir şey, konserve olması, kavurma şekline getirilmesi, paketlenmesi. Vatandaşın sofrasına et girmesi çok güzel bir şey. Belki sizler çok daha iyi bilirsiniz. Çok fazla kurban kesiliyor. Bir dönem kesilen kurbanlar gömülüyordu. Çünkü onları koruyacak yer yoktu. Oysa dünyada milyonlarca fakir insan var. Keşke sizin bu görüşünüz, bu düşünceniz her tarafta egemen olsa. Kurbanlar kesildikten sonra değerlendirilsin, konserve haline getirilsin, kavurma haline getirilsin. Bunlar bütün İslam coğrafyasında dağıtılsa sadece İslam’da değil, yoksullar. Herkese dağıtılsın. Fakir olan herkese verilsin” dedi.
Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile CHP Milletvekili Ensar Öğüt de hazır bulundu.
(İHA)