BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  DÜNYA

F.Bahçe artık tek başına yönetilemez

Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, "Fenerbahçe artık tek başına yönetilecek bir yapının çok çok üstüne geçmiştir ve çok fazla büy...

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, "Fenerbahçe artık tek başına yönetilecek bir yapının çok çok üstüne geçmiştir ve çok fazla büyümüştür" dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nde ’Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik Toplantısı’ Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz’ın sunumuyla yapıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, eski yönetici Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kongre üyesi yer aldı.

“KURUMSALLAŞMA HİÇBİR ZAMAN AMAÇ DEĞİLDİR”
Fenerbahçe’nin CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, yaptı sunumda, Türkiye’deki değişimden kendilerini soyutlamadan bu değişime ayak uydurmaları gerektiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu müthiş değişimden kendimizi soyutlayamayacağımızı böyle gelmiş böyle gider olamayacağını anlattım. Kurumsallaşma biraz ağızda sakız oldu. Kurumsallaşma hiçbir zaman amaç değildir. Araçtır. Belirli bir düzen için de intizam içinde çalışmak, hesap verilebilirli olmak, şeffaf olmak, rasyonel olmak. Kurumsallaşmış olmak için bir kurumsallaşma olmaz. Tek kişi tarafından yönetilen kurumlar daha esnektir daha çabuk kararlar alırlar fakat kurumsal yapılar daha ince eleyip daha sıkı dokurlar. Plan yaparlar. Kurumsallaşma bir aç kapa düğmesi değildir. Bir kültürel değişimdir. Kafa yapımızın alışkanlıklarımızın değişimidir. Açıkçası o günlerde henüz hiç tanımamış olduğum sayın başkanın ve yönetimin böyle güçlü bir destek vereceğini beklemiyordum. Kendi adıma ve camiam adına başta kulüp başkanı ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Onların desteği olmasaydı böyle hızlı yol alamazdık. Tekrar söylüyorum kurumsallaşma ihtiyaçtan doğar” diye konuştu.

“FENERBAHÇE ARTIK TEK BAŞINA YÖNETİLECEK BİR YAPININ ÇOK ÜSTÜNE GEÇMİŞTİR VE ÇOK FAZLA BÜYÜMÜŞTÜR”
Yılmaz, sarı-lacivertli kulübün içerisinde çok iyi bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirterek, “Fenerbahçe artık tek başına yönetilecek bir yapının çok çok üstüne geçmiştir ve çok fazla büyümüştür. Yönetim kurulumuzun ve başkanımızın kurumsallaşmaya verdiği değerin, Denetim Kurulu, Uzman Denetim Şirketleri ve İç Denetim Kurulu oluşturulmasından anlaşılmaktadır” dedi.

“EĞER GÜZEL BİR ŞEY YAPACAKSAK HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ”
Fenerbahçe Kulübü kongre üyelerinden Uğur Dündar’ın "Yaptığınız sunumun bir modelini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, bir Fenerbahçe armağanı olarak sunmak ister misiniz?" sorusu üzerine Yılmaz, “Emin olun federasyon ve bakanlık temsilciliklerini bugün buraya davet ettik. Şu an da bakanlıktan kimlerin burada olduğunu bilemiyorum. Ama bunları gerçekten paylaşmak isteriz. Çünkü bunları sadece bizim yapmamız yeterli değil. Eğer güzel bir şey yapacaksak hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Belki o zaman yükselebiliriz. Ama tabi ki sunarız, emirlerine veririz. Bundan da büyük gurur duyarız” şeklinde konuştu.
(İHA)