BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  GÜNCEL

Kurban bayramı öncesi dikkat

Kütahya' nın Pazarlar ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla piyasaya sahte para sürüleceği uyarısı yapıldı.

Abone ol

Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği, bayramın yaklaşmasıyla birlikte hayvan hırsızlıklarına ve sahte para dolandırıcılığına karşı güvenlik güçlerinin, vatandaşların ve hayvan sahiplerinin çok dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

155'İ ARAYIN

Pazarlar İlçe Emniyet Amiri Ahmet Durmaz, hayvan pazarında satış yapan besicileri ve vatandaşları, sahte para konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgi veren Durmaz, "Besiciler, bir yılın emeğini kalpazanlara kaptırmasın. Aldıkları paraların sahte olup olmadığını mutlaka kontrol etsinler. Sahte parayla karşılaşıldığında da mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunsunlar." dedi. Durmaz, paralarda aranması gereken özellikleri şöyle sıraladı:

“Sahte para ile orijinali arasındaki en belirgin özellik kâğıdıdır. Orijinal banknot, pamuk elyafından özel olarak yapılırken sahte banknot, piyasada bulunan normal kâğıttan yapılmaktadır. Orijinal banknotlarda renkler canlı ve uyumludur, sahte banknotlarda ise soluk ve uyumsuzdur.”