BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  DÜNYA

Kupada beklenmeyen sonuçlar

‘Ziraat Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor’ sloganı ile bu yıl 52.’si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’na, 4. Tur’da yaşanan sürpriz sonuç...

Abone ol

‘Ziraat Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor’ sloganı ile bu yıl 52.’si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’na, 4. Tur’da yaşanan sürpriz sonuçlar damga vurdu.
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda, Spor Toto Süper Lig temsilcileri ile birçok alt lig temsilcisi karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Spor Toto Süper Lig temsilcileri favori olarak görülürken, alınan sürpriz sonuçlar dikkat çekti. Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin kupaya veda etmesinin ardından, dün akşam İzmir temsilcisi Bucaspor ile karşılaşan Beşiktaş, 2-1 yenilerek kupanın dışında kalan bir diğer Süper Lig takımı oldu.

GALATASARAY VE MEDICAL PARK ANTALYASPOR ZORLANARAK
Salı günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur müsabakalarında sürpriz bir sonuç yaşanmadı. Fakat, Spor Toto Süper Lig temsilcileri Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor, rakiplerini zorlanarak geçti. Sarı-kırmızılılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Normal süresi 2-2 biten maçta, uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi. Galatasaray’ın bu mücadeleyi zorlanarak geçmesi, spor kamuoyunda ağır eleştirilere neden oldu. Medical Park Antalyaspor ise, Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Çankırıspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlı takım, 90 dakikası 2-2 biten müsabakayı uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 4-2 kazandı ve kupada yoluna devam etti.

1 GÜNDE 4 SÜPER LİG TAKIMI ELENDİ
Kupada Çarşamba günü oynanan karşılaşmalarda yaşanan en büyük şoklardan biri, Fenerbahçe’nin PTT 1. Lig’in son sırasında bulunan Fethiyespor’a Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2-1 yenilerek elenmesi oldu. Yaşanan bir diğer büyük şok ise, Trabzonspor’un Balıkesirspor’a 3-1 gibi net bir skorla yenilmesiydi. UEFA Avrupa Kupası’nda yoluna dolu dizgin devam eden Karadeniz ekibi, bu skorla Ziraat Türkiye Kupası’nın dışında kalan takım oldu. Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük görevini üstlenmesiyle Spor Toto Süper Lig’de çıkış yakalayan Gaziantepspor ise Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden İnegölspor’a 3-2 mağlup olarak kupa dışında kaldı. Spor Toto 2. Lig’de yer alan Nazilli Belediyespor ise, deplasmanda Gençlerbirliğini 1-0’la geçerek kupada yoluna devam etme hakkı kazandı.

SON DARBE BEŞİKTAŞ’A
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda son sürpriz sonuç ise, İzmir’de Bucaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada alındı. Spor Toto Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ve son haftalarda yaşadığı düşüşle dikkat çeken siyah-beyazlılar, Bucaspor’a 2-1 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti.
Yaşanan sürprizlerle Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Gaziantepspor gibi Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden üst düzey takımlar, gruplara kalamadan kupaya erken veda etmiş oldular.
Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur kuraları bugün saat 14.00’te Milli Olimpiyat Komitesi, Olimpiyat Evi’nde çekilecek kuralarla belli olacak.. Bu turda 16 takım gruplara ayrılarak kupa yolundaki mücadelelerine devam edecek.
(İHA)