BIST 10.920
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.507,94
HABER /  GÜNCEL

Kulak yırtan gaspçı tutuklandı

Eskişehir'de kilidi açık kapıdan girdiği evde, namaz kılan 76 yaşındaki Fatma Üre'nin boğazını sıkıp kulaklarını yırtarak küpesini gaspeden saldırgan tutuklandı!

Abone ol

Eskişehir'de geçen çarşamba günü kilidi açık kapıdan girdiği evde, namaz kılan 76 yaşındaki Fatma Üre'nin boğazını sıkıp kulaklarını yırtarak küpelerini alan, satırla korkutup parmağındaki altın yüzüğüyle ev telefonunu da gasp edip kaçtığı öne sürülen 25 yaşındaki B.P. yakalandı.

25 yaşındaki B.P., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısının üst mahkeme itirazı üzerine sanık B.P. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alanönü Mahallesi Bekir Çavuşlar Sokak’ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Fatma Üre evinde namaz kılarken, kilitli olmayan kapıdan içeri giren Üre’nin boğazını elleriyle sıkan saldırgan, kulaklarını yırtıp altın küpelerini aldı. Daha sonra elindeki satırla tehdit ettiği Üre'nin parmağındaki altın yüzüğünü de alan saldırgan, ev telefonunu da gasp ederek kaçtı.

Olayın şokunu üzerinden atar atmaz komşularından yardım isteyen Fatma Üre'nin imdadına polis yetişti. Kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yırtılan iki kulağına dikiş atıldıktan sonra taburcu edilen Fatma Üre, “Ben yanlız yaşıyorum. Gündüz saatlerinde evimin kapısını kilitlemiyordum. Namaz kıldığımda içeri birinin girdiğini fark ettim. Ancak namazımı yarıda bırakmadım. Sağa ve sola selam verdiğim sırada karşımda tanımadığım bir genci gördüm. Benden para istedi. Eşimden kalan emekli aylığımı alamadığımı, aylığımı aldıktan sonra kendisine para verebileceğimi söyledim. Ancak o küpelerimi kulağımdan çekerek aldı. Sonra da elindeki satırla tehdit edip parmağımdaki yüzüğü ve ev telefonunu aldı” dedi.

Polisin yaptığı araştırmada olayı gerçekleştirenin Fatma Üre’nin eski komşusu B.P. olduğu belirlendi. B.P., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polislerin kendisine gösterdiği B.P.’yi teşhis eden Fatma Üre, “Şimdi hatırladım. Bu genç bizim komşumuzdu. Daha önceden de dayısının bize ait tarlaya apartman yapacağını söyleyip benden 470 YTL almıştı. Bir kez daha benden para istedi, ancak ben para vermemiştim. Olay günü eve gelen bu gençti. Kafasında şapkası vardı. Ayrıca sakal ve bıyık bıraktığı için onu ilk anda tanıyamamıştım” dedi.
Yaşlı kadını tanımadığını öne süren B.P., olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü. P.'nin sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.