BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Küçük dilinizi yutturacak cemaat yazısı

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, cemaatin şifrelerini çözdüğünü iddia ettiği yazısı çok konuşulacak.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat ile AK parti arasındaki savaşta artık uçuk senaryolar konuşuluyor.

Cemaat hükümete yolsuzlar üzerinden vururken, iktidara yakın medyada ise birbirinden tuhaf ve ürpertici senaryolar yazılıyor.

İşte bunlara son örnek...  si'nin yazarı Yusuf Kaplan'dan gelen 3 KATMANLI CEMAAT iddiası...

Kaplan, "Pazar günkü yazıda 'Cemaat'in, bizzat kendi yayınlarından yola çıkarak nasıl Müslümanların yüzkarası ve küresel şebekelerin maskarası olduğunu ürpertici delillerle gözler önüne sereceğim... Küçük dilinizi yutacaksınız o zaman..." iddiasıyla inanılmaz bir yazıya imza attı.

CEMAAT İÇİN HASAN SABBAH BENZETMESİ

Cemaatin beyin takımını Hassan Sabbah çetesine benzeten Kaplan'a göre taban, Allah rızası için koşturuyor. Tavan ise, Türkiye'ye karşı komplo üstüne komplo kuruyor.

Ilımlı İslam projesi ile İslamiyetin protestanlığa dönüştürülmek, Hinduizm, Budizm, Zen, Taoizm gibi ölü, antropolojik dinlere dönüştürecek şekilde hadım edilmek istendiğini yazan Kaplan, tehlikeyi bertaraf edebilmek için cemaatin şifrelerinin çözülmesi gerektiği görüşünde.

Modern Hasan Sabbah çetesinin küresel ölçekte faaliyet gösterdiğini ve cemaat'i her bakımdan yönlendirdiğini ifade eden Kaplan, bugünkü köşesinde cemaatin üç katmanlı yapısını böyle açıkladı:

HASAN SABBAH ÇETESİ

"Birincisi, iç ve dış şer şebekeleriyle derin ve kirli ilişkiler kuran, küresel şebekeler tarafından kullanılan 'türedi Hasan Sabbah çetesi'. Bu türedi Hasan Sabbah çetesini, 'planlayıcılar' ya da 'beyin takımı' olarak adlandırabiliriz. Bu çete, küresel ölçekte faaliyet gösteriyor ve Cemaat'i her bakımdan bu 'küresel çete' yönlendiriyor. Bu 'küresel çete'nin önü, küresel şebekeler tarafından inanılmaz bir şekilde açılıyor. Zaman zaman sorunlar yaşasa da, hedeflerine ulaşıyor bu çete ve ayartıcı bir 'zafer sarhoşluğu' (euphoria) yaşıyor o yüzden.


Hasan Sabbah kim?


İran’daki İsmailiyye Devletinin kurucusu ve Batıniliğin bir kolu olan Haşşaşin fırkasının reisi.  Hasan Sabbah ve taraftarları, Büyük Selçuklu Vezirî Nizamülmülk’ü şehit ettiler. Ajanlarını devlet teşkilatları içine, hatta saraylara ve evlere kadar sızdırıp her tarafa şüphe ve korku yaydılar. Horasan ve Huzistan bölgesindeki bazı kaleleri de ele geçirip, ticaret ve hac kâfilelerini soydular. Hasan Sabbah, 1124 senesinde öldü.  Ölümü üzerine eski güçlerini kaybeden Alamut Bâtınîleri 1256'da Moğollar tarafından kalenin fethedilmesiyle birlikte imha edildiler.

Ancak Alevi kesimleri bu görüşlere tepkili. Onlara göre Hasan Sabbah, bütün yaşamı boyunca İsmaili inancının özgürce yaşanması için çalıştı. Haşhaş kullandıkları iddialarından dolayı karalamak amacıyla haşhaşi adı verildiğini savunuyorlar.

 UYGULAYICILAR CEPHESİ

İkincisi, küresel sistemi kullandığını sanan ama küresel şebekeler tarafından kullanıldığını bile anlayamayan, yalnızca önlerine konulan planları -Allah rızası için- adım adım, tam bir zafer coşkusuyla hayata geçiren uygulayıcılar cephesi. Bunlar, iyi niyetliler ama nasıl bir tezgâha getirildiklerini, neye hizmet ettiklerini anlayabilecek derinlikten yoksunlar.

TABAN: 'ROBOT'LAR ZÜMRESİ VE SAMİMİ MÜMİNLER CEMAATİ

Üçüncüsü de, taban'dan oluşuyor. Taban'ın iki ana gövdesi var. Birinci gövde, 'tepe'den gelecek her emre uymayı görev telakki eden, entelektüel yetileri de, basiretleri de, zihinleri de donmuş robotlar zümresi.

İkinci gövde, yapılan şeyin hizmet olduğuna yürekten inanan ve Cemaat'in kahir ekseriyetini oluşturan, yurt içinde ve yurtdışında Allah rızası için koşturan ama yaşananlara hiç bir anlam veremeyen, dünyaları yıkılan, yürekleri yangın yerine dönen vefakâr, cefakâr ve her şeylerini hizmete adayan samimi müminler cemaati.

Asıl Cemaat bu. Adına 'Camia' denen 'Cemaat'ten kurtarılması gereken hakîkî cemaat bu kişilerden oluşuyor. Cemaat'i 'Cemaat'ten kurtarmak gerekiyor, derken kastettiğim bu ana gövde işte."

MÜSLÜMANLARIN YÜZKARASI VE KÜRESEL ŞEBEKELERİN MASKARASI..

'Cemaat', yaptığı şeyin, her şeyden önce, kendi intiharını hazırladığını göremiyor mu?' diye soran Kaplan, 'pazar günkü yazımı bekleyin' diyerek tamamladı:

İkinci olarak, bir cemaat, Müslüman bir topluma değil, Müslüman olmayan bir topluma bile, her ne suretle olursa olsun, bu kadar büyük zarar verebilir mi, ülkeyi tam bir siyasî, iktisadî, sosyal ve manevî kaosun, hercümercin eşiğine sürükleyebilir mi?

Üçüncü ve son olarak, 'Cemaat', bütün bu işlediği 'cinayetlerle' hem Müslümanların yüzkarası hem de küresel şebekelerin maskarası olduğunu göremiyorsa, vay hâlimize!

Pazar günkü yazıda 'Cemaat'in, bizzat kendi yayınlarından yola çıkarak nasıl Müslümanların yüzkarası ve küresel şebekelerin maskarası olduğunu ürpertici delillerle gözler önüne sereceğim... Küçük dilinizi yutacaksınız o zaman..."