BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Küçük Başbakan ağlayınca Erdoğan...

Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna oturan küçük başbakan ağladı. Erdoğan teselli etti, "Ben de ağlıyorum".

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna oturan Küçük Başbakan Nermin İrem Kocakalay, heyecanına yenik düştü ve gözyaşlarını tutamadı.

*Küçük kız kendini toparladıktan sonra "Başbakan amca ne olur gazeteciler ağladığım görüntüleri vermesinler" dedi. Erdoğan'ın teselli için söylediği söz de çok ilginçti. nermi̇ni̇rem.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Nisan'a özel Bakanlar Kurulu'da kabul ettiği toplantıda ilginç anlar yaşandı. Erdoğan açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü küçük Başbakan Nermin İrem Kocakalay'a bıraktı.

KÜÇÜK BAŞBAKAN AĞLADI

Küçük Başbakan konuşmasını yapmak isterken heyecanlanarak zor konuştu. Dün gece gördüğü bir rüyayı anlatmak istediğini söyleyen Küçük Başbakan Kocakalay hıçkıra hıçkıra ağladı. Küçük Nermin'in bu halleri Başbakan Erdoğan'ı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ekran başındakileri gülümsetti.

BAŞBAKAN AMCA SÖYLEYİN...

Küçük kız kendini topladıktan sonra Başbakan'a eğilerek gözyaşları içinde;
-"Başbakan amca nolur söyleyin gazeteciler ağladığım görüntüleri yayınlamasın" dedi.
Erdoğan'da bunun üzerine onu teselli için şunları söyledi;
-"Ne olacak canım ben de zaman zaman kamerlar önünde ağlıyorum"

KÜÇÜK BAŞBAKAN'A SORULAN SORULAR

Gazeteci: Bir çocuk Bakanımıza basketbol sahasıyla ilgili bir mektup yazdı ve bu mektupta müdürün onu dışarıda oynatmadığını belirtti. Siz bu konuda ne diyorsunuz?

Küçük Başbakan: Bence kullanmaları gerekir. Bir çocuğun oynama hakkını kimse alamaz. Bizim oynama hakkımız daha serbest. Okullarımızda en çok bilimle alakalı ve eğlenceli şeyler olması lazım. Bazı okullarda labaratuvarlar yok olması lazım.

Recep Tayyip Erdoğan: Bu konu affedilir bir konu değil, okullarımızın imkanlarını olabildiğince arttırıyoruz. Bu nedenle bu konuyla ilgileneceğim.

Gazeteci: Okullarda serbest kıyafet konusunda ne diyorsunuz?

Küçük Başbakan: Bence olmamalı. Kıyafeti olmayanlar var. Bir arma olmalı en azından üzerinde. Yoksa ben bu okuldanım diyerek girmek isteyebilirler.

Erdoğan: Küçük Başbakanımız diyor ki demesi üzerine kayıtlarda kalmaması için mikrafonu kapattı. Küçük Başbakan'ın dediklerini kimsenin duymaması için konuşmayı sansürledi.

Erdoğan son olarak çocuklara günün hediyesi olarak kalem dağıttı.

23 NİSAN TÖRENLERİNE DEVAM

Başbakan Erdoğan çocukları kabul konuşmasında artık 23 Nisan bayramlarında devir teslim töreninin kaldırıldığı iddialarını da yalanladı.

Bir gazetecinin sorduğu"Çocukların koltuklarda bu yıl son oturuşu, siz ne diyorsunuz" sorusu üzerine Recep Tayyip Erdoğan böyle bir şeyin olmadığını, koltuğunu seve seve küçük Başbakanlara vereceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözü çocuklara bırakmadan önce kısa bir açıklama yaptı. Çocukların sorunlarına dikkat çekerek salonda bulunan ve ekran başında izleyen çocuklardan isteklerini sıraladı.

Erdoğan çocuklardan kimseyi dili, derisinin rengi ve farklılıklardan dolayı dışlamamalarını isteyerek " Sizi nasıl Allah yarattı ve anne babalarınıza hediye ettiyse onlarıda Allah yarattı ve anne babalarına hediye etti." dedi. Çocukların paylaşımcı olmasını isteyen Erdoğan "Arkadaşlarınızla sevinçlerinizi, oyuncaklarınızı, oyunlarınızı paylaşın"dedi.

TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR BAŞINDA ZAMAN GEÇİRMEYİN

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü "Belki hepinizin evinde bilgisayar ve televizyon vardır. Lütfen onların başında fazla saat geçirmeyin. Bir baba, bir dede olarak bunu söylemek istiyor. Biz parkta ne kadar sizin sesinizi duyarsak o kadar mutlu oluruz.

Çevreyi sizin için tasarlıyor, sizlerin daha rahat ve güvenli bir biçimde oynamanız için inşaa ediyoruz. Evlere kapanmayın dışarıda arkadaşlarınızla oynayın"

O MEKTUBA GÜLEREK CEVAP VERDİ

Başbakan Erdoğan, kendisine gelen mektuplarda çocukların en büyük isteğinin ders saatlerinin teneffüs saatlerinden kısa olmasının olduğunu açıkladı. Erdoğan bunu Milli Eğitim Bakanı ile konuştuklarını açıklarken gülümseten anlar yaşandı.

Erdoğan gülerek şu şekilde açıkladı "
O zaman okul saatleriniz uzun olur, dersler ancak gece bitermiş. O yüzden tenefüs saatleriniz aynı kalsın ve siz okulunuzu en güzel biçimde bitirin. İleride inşallah mezun olduğunuzda bol bol eğlenecek zamanınız olur" dedi

Bize bu ülkeyi kazandıran büyüklerimize de başta Mustafa Kemal olmak üzere herkesi saygıyla anıyorum.