BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küba Müzikleri İle Festival Coşkusu!

Ünlü İspanyol Piyanist Ivan “Melon”, The Cuban Swıng Express: Cubaıng Forever Projesiyle Türkiye’de İlk Kez 19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde Sahne Aldı

Abone ol

Sanatseverlerin her yıl merakla beklediği “Uluslararası Antalya Piyano Festivali”, bu yıl 19. Kez, 1 – 9 Eylül tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştiriliyor. Dünyadan önemli sanatçıların yer aldığı, ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in,  sanat yönetmenliğini şef Gürer Aykal’ın yaptığı festivalin 6. gününde, ünlü İspanyol piyanist IVAN “MELON” sahne aldı.

Kuşağının en yetenekli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen ve Latin Grammy adaylığı bulunan “Melon” ve topluluğu, Sahil Antalya Yaşam Parkı’nı dolduran binlerce seyirciyi müzikleri ve sahnedeki dinamik performanslarıyla coşkulu anlar yaşattı.

Açıkhava’da konser dinlemenin keyfini çıkaran müzikseverler, danslarıyla müzisyenlere eşlik etti. Konser bitiminde sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Başkan Menderes Türel sanatçıları şaşırttı. Ivan Melon, mikrofonu alarak “Böyle muhteşem bir şehrin Belediye Başkanı’ndan çiçek ve plaket almak büyük mutluluk. Kendisine bu güzel jesti için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şehirde yaşayanlar çok şanslı” dedi.

İzleyicilerini kırmayarak planlanan konser süresini aşan Ivan Melon, yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Seyircilerinin alkış ve çığlıklarıyla konseri tamamlayan Melon, “Eşsiz bir sahilde müthiş konser oldu, seyircinin temposu bizleri çok etkiledi, geldiğiniz ve bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.  

10 Kübalı müzisyenden oluşan The Cuban Swing Express: Cubaing Forever, prömiyerini 2014 yılında Paris’teki L’Alhambra tiyatrosunda yaptı. “Melon” izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği projesi kapsamında aralarında dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Buika’nın, Charles Aznavour’un, Mariza’nın da olduğu birçok farklı sanatçıyla aynı sahneyi paylaştı, Montreux, North Sea, San Francisco’daki SFJazz gibi festivallerde performanslar sergiledi. Dünyanın bir çok ülkesinde konserler veren grup, Türkiye’ye ise ilk kez,  25. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında geldi.

Festival programı:

 •8 Eylül 2018, Saat: 20:30 Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, SOLİST: Fahir Atakoğlu ‘Film Müzikleri Konseri’ AKM Aspendos Salonu
•9 Eylül 2018, Saat: 20:30 Dhafer Youssef ‘Diwan of Beauty and Odd’ AKM Aspendos Salonu 18.Uluslararası Antalya