BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kuaförlük tarihinde bir ilk

Saç kesimini beğenmeyen müşteri kuaföre tazminat davası açtı. Sonuç mu?

Abone ol Sivas’ta, saç kesimini beğenmediği kuaföre tazminat davası açan makine mühendisi Solmaz Gülmez 1.5 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı.

Mahkeme, davalı kuaförün, Gülmez’e maddi ve manevi tazminat olarak 1100 YTL ödemesine karar verdi..

Sivas’ta makine mühendisi Solmaz Gülmez’in bir kuaförden davacı olmasına yol açan olay geçen yıl Nisan ayında yaşandı. Bir kuaför salonuna giden Gülmez, katalogta gördüğü modelde saçının kesilmesini istedi, ancak sonuç istediği gibi olmadı..

“Bana yakışmayan çok çirkin bir saçtı” diyen Gülmez, Ankara’da bir kuaföre giderek saçına kaynak yaptırmak zorunda kaldığını söyledi; “Ayıplı hizmet kapsamında kaynak parasını istedim ancak karşı çıkınca hukuki mücadeleye girdim” diye konuştu.

Sivas Üçüncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak kuaförden maddi ve manevi tazminat talep eden Gülmez’in mücadelesi bir buçuk yıl sürdü.
Mahkeme, saçının biçimsiz kesilmesi nedeniyle çevresinde alay konusu olduğunu, psikolojisinin bozulduğunu iddia eden Gülmez’i haklı buldu. Kuaförün Gülmez’e 633 YTL maddi, 500 YTL ise manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Solmaz Gülmez’i sevindiren karar, kuaför Hayati Güner’i şaşırttı. Güner, “Kuaförlük hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Mahkemenin odamızdan bilirkişi raporu istememiş olması ve bu raporun mahkemeye ulaşmasından sonra sağlıklı bir karar çıkacaktır” dedi. Güner, temyize gideceğini de söyledi.