BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  SPOR

Kriz Fenerbahçeyi teğet geçti

Başkan Aziz Yıldırım, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin Fenerbahçe'yi teğet geçtiğni söyledi.

Abone ol

Türk futbolunun ekonomik yapısı oldukça kırılgan ve krizlere karşı savunmasız.

Kulüplerin gelir kalemleri çeşitlendirilemediği için en ufak bir aksaklıkta ödemler dengesi alt üst oluyor. Yöneticilerin de kulüplerini gelirlerinin üzerinde borçlandırması yüzünden Süper Lig de dahil birçok kulüp futbolcularına karşı mali yükümlülüklerini yerine getiremiyor. Ancak Fenerbahçe Kulübü, naklen yayınlardan elde ettiği gelirlerin yanı sıra yeni sponsorluk anlaşmaları, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın hasılat gelirleri ve Fenerium Magazaları ile gayrimenkul yatırımları sayesinde hem krizlere karşı direnç kazandı hem de son ekonomik kriz dönemini hasarsız atlattı.

ALACAKLARI YOK

FENERBANÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Sarı-Lacivertli kulübün mali yapısının ne kadar güçlü olduğunu vurgularken, futbolculara karşı yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını da açıkladı. Başkan Yıldırım, '31 Aralık 2009 tarihi itibariyle hiçbir futbolcumuzun kulüpten 1 kuruş alacağı kalmadı. Futbolcuların transfer taksidi, maç başı ücretleri, galibiyet primleri de dahil bütün ödemeler yapıldı' diye konuştu.

RAKAMLARIN ANLATTIĞI GERÇEK

FENERBANÇE'NİN son Divan Kurulu'nda Denetleme Kurulu'nun açıkladığı rakamlar da Sarı-Lacivertli kulübün doğru yolda olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe Sportif A.Ş'den beklenen kar payı gelirleri, 2010 yılında 115.5 milyon, 2011 yılında 105.4 milyon, 2012 yılında 106.9 milyon, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında da 109.8 milyon lira olarak açıklandı. Üstelik bu rakamlara, maç, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirleriyle henüz sözleşmesi yapılmayan gelirler dahil bile edilmedi.