BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  GÜNCEL

Kritik ÖYM zirvesinden ne karar çıktı?

Erdoğan'ın hukukçu kurmaylarıyla yaptığı toplantı 5 saat sürdü.. Özel'in kaldırılıp yerine terör mahkemelerinin getirilmesi gündemde.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, darbe davalarına bakan özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili hukukçu kurmaylarıyla bir görüşme yaptı.

Konuyla ilgili düzenlemenin 3. Yargı Paketi’ne eklenmesi kararı alınırken, çalışmalara bugün yapılacak toplantıyla devam edilecek. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya katıldı.

3. YARGI PAKETİNE YETİŞTİRİLECEK

Toplantı sonrası bir açıklama yapılmazken ÖYM’lerle ilgili düzenlemenin hafta sonu Meclis'e gelecek üçüncü yargı paketine yetiştirilmesi yönünde karar alındığı öğrenildi. Bu konudaki çalışmaların bugün yapılacak toplantıyla devam edecek.

"BÖLGESEL MAHKEMELER"

ÖYM’ler kaldırıldıktan sonra darbe ve terör gibi nitelikli suçlar için 'bölgesel yapı' oluşturulacağı ve mevcut bazı mahkemelere görev verileceği belirtiliyor.

Yeni düzenlemede, katalog suçların yeniden tanımlanması, bu sınırlama çerçevesinde ihtisas mahkemesi benzeri terör ve örgütlü suç mahkemeleri kurulması bekleniyor. Bu çerçevede 3. yargı paketi içinde CMK 250, 251 ve 252. maddelerde düzenleme yapılabileceği bildirildi. Değişiklik önergeleriyle yapılacak düzenleme metninin, bugün kesinleşmesi öngörülüyor.