BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

Kraliçenin ölümünde sır perdesi sürüyor

Türkiye Mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın ölümündeki sır perdesi sürüyor...

Abone ol

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü hakkında yalan beyan verdiği iddia edilen iş adamı Ahmet Bayer ve oğulları ile bir arkadaşlarının yargılanmasına Bodrum'da devam edildi.

Bitez 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer ve oğulları Hakan ve Volkan Bayer katılmadı, Nilgün Okur ise katıldı. Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş ile avukatı Fahri Sefa Küpçü de duruşmaya geldi.

Nilgün Okur, duruşmada yaptığı savunmada, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini, yalan beyanda bulunmadığını söyledi. Mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Baş ailesinin avukatı Küpçü, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yalan tanıklık ile ilgili davanın sürdüğünü ifade etti.

Davanın 12 Mart'ta ertelendiğini bildiren Küpçü, ''Davaya sebep olan ifadeler, kamuoyunu ilk etkileyen ifadelerdi. İnsanlar uzun süre Aslı Baş'ın alkollü, hatta uyuşturucu madde alarak atladığını düşünmüşlerdi. Yalan tanıklıkla ilgili yargılama neticesinde verilecek karar, Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği kararı doğrudan etkileyecek. Yakında karar çıkacaktır'' dedi.

Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş ise başından beri kızının intihar edecek biri olmadığını söylediğini kaydederek, ''Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Türk hakimlerine güveniyorum. İstedikleri kadar alkol aldı desinler. Raporlarda kanıtlandı, alkol de almamış depresyon ilacı da uyuşturucu da almamış. Bu adli tıp kurumunun açıklaması. Kızım asla alkol ve uyuşturucu madde kullanmadı. Bu adli raporlarda da kanıtlandı. Adalete güveniyorum'' diye konuştu.

OLAY

Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı binanın üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan iş adamı Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile arkadaşları Nilgün Okur hakkında da dava açılmıştı.