BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  DÜNYA

Kraliçe biri frenleri iyi yağlamış deyince...

Kraliçe II. Elizabeth, gelini Diana'nın kaza yaptığını öğrendiğinde, 'Biri frenleri iyi yağlamış' dedi. Bu açıklama, 'katil' yorumlarına neden oldu

Abone ol

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre; biyografi yazarı Ingrid Seward, "The Queen's Speech" (Kraliçe'nin Konuşması) adlı yeni kitabında, Kraliçe II. Elizabeth'in şok ifadelerini kaleme aldı.

Kraliçe II. Elizabeth'in Prenses Diana'nın trafik kazasında yaralandığı haberini duyduktan sonra "Biri frenleri yağlamış olmalı" dediğini yazdı.

DİANA ÖLMEMİŞTİ
Prens Charles'ın eski eşi Prenses Diana, 1997 yılında erkek arkadaşı sodi Fayed ile birlikte Fransa'nın başkenti Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Seward, Daily Mail gazetesine "İlk ulaşan haber, Kaza sonrası Diana'nın ölmediği yönündeydi.

Kraliçe'nin yanında bulunanlardan biri Kraliçe'nin "Biri frenleri yağlamış olmalı" dediğini duydu. Bu hayret verici yorum, Kraliçe ile Diana arasındaki sıradışı ve karmaşık ilişkiyi ele veriyordu" diye yazdı. Bu olayın kaza olmadığı MI6 operasyonuyla öldürüldüğü birçok belgeyle kanıtlanmıştı.

Bu kitabın piyasaya çıkmasıyla birlikte Kraliçe'ye ağır ifadeler kullanıldı. Birçok İngiliz, Kraliçe II. Elizabeth için, "Katil" yorumunu yaptı.