BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
HABER /  GÜNCEL

Kral TV Çukurova'ya kaldı!

Doğan ve CanWest Grubu'nun Kral TV için kıran kırana bir mücadele verecekleri bekleniyordu. Her iki grup da ihaleden çekilince Kral TV, Çukurova Grubu'na kaldı.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Star Medya Grubu varlıkları arasında Star TV'nin ardından en önemli kuruluş olarak değerlendirilen Kral TV için bugün düzenlenen ihalede Doğan Grubu ve Kanadalı CanWest temsilcileri, belirtilen saatte ihalenin yapılacağı mekanda gelmedikleri için iki grup ihaleden elendi.

İki grubun çekilmesiyle Kral FM Çukurova Grubu'nun oldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Star Medya Grubu şirketlerinden Kral TV'nin satış ihalesinin tek katılımcısı olan AKS Uluslararası Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. 45 milyon 100 bin dolarlık teklif verdi.

TMSF'nin Esentepe'deki merkezinde yapılan ihalede, 45 milyon dolar muhammen bedele sahip bulunan Kral TV ihalesinde, daha önce idari belgelerini teslim eden AKS Uluslararası Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri yer aldı.

Tek katılımcı olan AKS Uluslararası Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, 45 milyon 100 bin dolarlık teklif geldi. Muhammen bedelin üzerindeki bu teklif Fon Kurulu'nun onayına sunulacak.

DOĞAN GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Doğan Yayın Holding A.Ş, dolaylı iştiraklerinin, Kral Tv ve Kral FM ihalelerine katılmama kararı aldığını bildirdi.

Doğan Yayın Holding A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, 26 Eylül 2005 tarihli özel durum açıklamasında, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gerçekleştirilmekte olan Radyo ve Televizyon Kanalları Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalelerine katılan dolaylı
iştirakleri, bu iştiraklerdeki dolaylı iştirak payı ve ihale sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Bilindiği üzere Star TV, Joy FM ve Joy Türk FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalelerinde en yüksek teklifleri dolaylı iştiraklerimiz vermiş, özellikle Star TV için teklif ettiğimiz fiyat kamuoyu ve ilgili taraflarca olumlu karşılanmıştır. Yapılan nihai değerlendirme sonucunda, Star TV, Joy FM ve Joy Türk FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Grubumuza katılımı yeterli görülmüş olup, Kral TV ve Kral FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü İhalelerine iştirak etmeme kararı alınmıştır.''

TMSF YETKİLİLERİ DE ŞAŞIRDI

Doğan Grubu ile Canwest Grubu'nun sürpriz bir şekilde Kral FM İhalesi'ne katılmama karaı TMSF yetkililerinde tam anlamıyla bir şok yaşattı. Her iki grubunun da çekilerek Kral FM'nin Çukurova Grubu'na kalması, TMSF yetkililerinin aralarında 'Kral FM satışa mı geldi?' şeklinde espri yapmasına neden oldu.