BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu ösym tercih başvuru nasıl yapılır?

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu nasıl yapılır KPSS 2017/2 ortaöğretim, ön lisans, lisans programına başvuru kadrosu hangi bölüme kaç tane memur alınacak? KPSS 2017/2 tercih başvuru robotu ve ödeme işlemleri internethaber'de.

Abone ol

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Milyonlarca aday tercih yapmak için ÖSYM'nin sitesine girmeye başladı. Peki tercihler nasıl yapılacak, ne kadar ödeme yapılacak?

KPSS tercihleri, 14 Kasım Salı günü memur adaylarının erişimine açıldı. 2017/2 KPSS tercihleri ile toplam 2 bin 38 kişiye istihdam sağlayacak olan kamu daireleri, ÖSYM üzerinden adayların tercihlerini kabul ediyor. E-Devlet üzerinden yayımlanan KPSS tercih robotu aracılığıyla kolayca deneyimlenebilecek olan KPSS tercihleri, kılavuzda yer alan bilgilere göre de değişkenlik gösterecek. İşte, adayların araştırdığı KPSS 2017/2 tercih işlemleri hakkında merak edilen detaylar

KPSS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

KPSS tercih robotu, 23 Kasım tarihine kadar E-Devlet üzerinden adayların erişimine açık olacak. Memur adayları, bu ekran üzerinden, il, kurum, pozisyon ve nitelik kodları gibi tercihlerini ileterek, kendilerine en uygun konumları görebilecek ve tercih listelerine ekleyebilecekler.

KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar e-Devlet şifreleriyle sisteme ulaşabilirler.

TERCİHLER İÇİN ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

KPSS 2017/2 tercih ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.