BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylülerden traktörlü eylem

Kandıra'ya yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi bölge halkının tehkisini çekti.

Abone ol

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) verimli araziler üzerine kurulacağını öne süren aralarında köy sakinlerinin de bulunduğu grup, traktörlerle eylem yaptı.

İmralı Köyü Çakıl Tepesi'ne traktörleriyle gelen grup, burada ellerinde arazilerinde yetiştirdikleri ürün ve pankartlarla bir süre slogan attı.
Grup adına konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara, Kocaeli'nin ''Sanayinin Başkenti'' olduğunu ancak özensiz ve plansız sanayileşme anlayışının Kocaeli'ni yaşanması güç bir kent duruma soktuğunu ifade etti.

Sanayinin kendisine ve organize hale gelmesine karşı olmadıklarını söyleyen Kara, ''Bizler ülkemizin bir çok sorunun sanayi ile çözüleceğine inanmaktayız. Ama bu demek değildir ki plansız ve özensiz sanayileşmeye ses çıkarmayacağız. Bu demek değildir ki ihtiyaç fazlası sanayi alanlarına karşı çıkmayacağız. Burada olduğu gibi sanayi için yanlış yer seçimine karşı çıkarak planlı sanayileşme talebimizi dile getiriyoruz'' dedi.