BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylülerden traktörlü eylem

Kocaeli Kandıra'da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'ne karşı köylüler eylem yaptı

Abone ol

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) verimli araziler üzerine kurulacağını öne süren aralarında köy sakinlerinin de bulunduğu grup, traktörlerle eylem yaptı.

Kocakaymaz Köyü Yunus Emre İlköğretim Okulu önüne traktörleriyle gelen, aralarında köylülerin de bulunduğu grup, pankart açıp, bir süre slogan attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara, ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda tanınmış fabrikaların ve şirketlerin bulunduğu, en çok vergi veren, en çok ciro yapan bir kentte yaşandıklarını söyledi.

Kandıra'da kurulmak istenen Gıda İhtisas OSB'nin, kurulacağı alanda yaşayan köylüleri olumsuz yönde etkileyeceğini öne süren Kara, şöyle devam etti:

''Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca imzalanan protokol gereği 2011 yılında Kandıra'nın Kocakaymaz, Topluca, Goncaaydın ve Üğümce köylerinin bulunduğu 2 bin 250 dönümlük alanda Gıda İhtisas OSB kurulacak. Bununla ilgili olarak köylülere tebligatlar gönderildi. Dönümü 4 bin TL'den köylünün toprakları elinden alınmak istedi. Biz burada organize sanayi bölgesinin yapılmasını istemiyor değiliz. Ancak bu bölgenin yapılmasının istendiği alan birinci derece tarım arazisi. Bu tarım arazilerinin biraz ötesinde verimsiz araziler var. Biz bu organize sanayi bölgesinin bu arazilere kurulmasını istiyoruz.''

Basın açıklamasının ardından, pankartlarla traktörlere binen grup, sanayi bölgesinin yapılmasının planlandığı yere gitti. Burada bir süre daha slogan atan topluluk yine traktörlerle bölgeden ayrıldı.