BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da odun kömür satışları düştü

Son yıllarda doğal gaz kullanımın artması üzerine Ezurum’da odun ve kömür satışlarında azalma yaşanıyor.

Abone ol

Muhrukatçılar sitesinde odun kömür satışıyla uğraşan esnaf, doğal gaz kullanımının kışlık yakacakta odun ve kömür satışlarında yüzde 30 ila yüzde 40 arasında azalmaya sebebiyet verdiğini belirtti.

Sadece doğal gaz kullanmayan yerlere satış yapabildiklerini belirten Esnaf, “ Doğall gaz bizleri kötü etkiledi. Tamam belki temiz bir hava için bu daha iyi oldu ama bu seferde bizler zarara uğradık. Zaten yılda sadece birkaç ay çalışabiliyoruz. Doğal gaz kullanımı gelince o birkaç aylık işimizde en aza indi.” dediler.


Son 5- 6 yıldır odun ve kömüre çok az zam yapıldığını belirten esnaf, geçen sene ile bu sene ki fiyatlar arasında pek bir fark olmadığını
belirttiler.


Buna rağmen bu sene tüketicinin gelen yaklaşık 50 TL’lik zammı çok bulduklarını ifade eden esnaf, “Bu senenin odun ve kömür fiyatları şu şekilde: Odun fiyatlar, çam odunu, geçen sene 1 tonu 300 TL’den satılırken bu yıl piyasadaki fiyatı 350 TL. Meşe odunu 300 TL’den, meyve odunu 350 TL’den satılıyor. Kömür fiyatları ise Rusya’dan gelen Sibirya taş kömürü ebatlarına göre fiyatları değişiyor. Limon boyutunda olan ve isimle satılan kömür fiyatı ve kalorisi en düşük olan kömür limon kömürünün 1 tonu 480 TL’ye, portakal kömürünün 1 tonu 500 TL’ye ve kalorisi ile boyutu en büyük olan karpuz kömürünün fiyatı ise 520 ila 550 arasında satılıyor.” diye konuştular.