BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  GÜNCEL

Köylülerden HES eylemi

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) köylüler tarafından protesto edildi. Tar...

Abone ol

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) köylüler tarafından protesto edildi. Tarım arazilerinin zarar göreceğini iddia eden vatandaşlar çalışmaların bir an önce durdurulmasını istedi.
İlçeye bağlı Karabucak köyü Bucak mevkisinde toplanan köylüler, sahada çalışan iş makinelerine tepki göstererek, çalışma sahasına girmeye çalıştı. Bölgede görevlendirilen Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube ekipleri oluşturdukları güvenlik koridoru ile köylülerin çalışma sahasına girmesine ve çalışmaları engellemesine müsaade etmedi. HES’in yapılması durumunda tarımsal sulamada sorunlar yaşanacağını söyleyen köylüler, yaklaşık 250 bin dönüm tarım arazisinde tarım ve hayvancılığın, doğal güzelliklerin olumsuz etkileneceğini, işsizliğin de hat safhaya çıkacağını ileri sürdü. Bir süre arazilerinde oturma eylemi yapan köylüler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)