BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL

Madalya şansımızı zorlayacağız”

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, “FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanı...

Abone ol

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, “FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele edeceğiz ve madalya şansımızı zorlayacağız” dedi.
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası öncesi basın mensupları ile buluştu. Abdi İpekçi Arena’da gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat ve A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da katıldı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu yaptığı açıklamada, önceki turnuvalara çok kötü başladıkları günler olduğunu hatırlatarak, “Belki 2009’da başlayabilirdi bizim kürsüye çıkmaya başlamamız. O turnuvada önemli oyuncu eksiklerimiz vardı. Işıl ve Nevriye gibi. Belki o dönemde de kürsüye çıkma şansımız olabilirdi. Olimpiyatlara gitme başarısı gösterdik belki madalya kazanamadık ama oraya gitmek, orada sonuna kadar madalya mücadelesi verem bir takım görüntüsünde olmakta çok önemli. Şimdi ilk kez seyircimizin önünde bir turnuva oynayacağız. Tabii ki bizde olgunlaştık. Kendi evimizde ve en önemli rakibimizle ilk maçımızı oynayacağız. Zaman zaman turnuvalarda form tuttuk ama ilk maçımızda en iyi performansımızı ortaya koymak ve doğru basketbol oynamak zorundayız. Son yıllarda kazanmış olduğumuz ivmeyi, elimizde düzenlediğimiz bu turnuvayla daha da yukarılara taşırız” dedi.
TBF Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat ise, basketbolu tüm unsurları ile geliştirmek için uğraştıklarını ifade ederek, “Esas önemli olan oyuncularımızın bu imkanlardan neler alabileceği. Çocuklarımız bugün bizi bu kadar gururlandırıyorsa eğer onlara çok şey borçluyuz” açıklamasını yaptı.

TURGAY DEMİREL
TBF Başkanı Turgay Demirel, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele edeceklerini ve madalya şansını zorlamak istediklerini söyledi.

“HEDEFİMİZ DAHA YÜKSEK”
Turgay Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın ülkemiz adına düzenlenen en önemli turnuvalardan biri olacağını belirterek, “Bugüne kadar ev sahibi olarak katıldığımız Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda sadece 2005 yılında Avrupa sekizincisi olmuşuz. Ama bu seferki turnuvada hedefimiz daha yüksek. Aradan geçen vakitte kadın oyuncularımız hem daha fazla tecrübe kazandılar hem de çok büyük başarılar elde ettiler. Özellikle 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kazandığımız gümüş madalya Rusya’ya karşı finalde oynadığımız. Yarı finalde de Fransa’yı geçerek. Yine 2013 yılında Fransa’nın ev sahipliğinde İspanya ve Fransa’nın ardından Avrupa üçüncüsü olmamız bronz madalya kazanmamız. Bu arada da olimpiyatlara katılıp Rusya ile çeyrek finalde son ana kadar mücadele edip, olimpiyat beşincisi olmamız. Bunlar kadın basketbolumuzun başardığı hedeflerdi” açıklamasını yaptı.

“ÖNCE ANKARA’DA SONRA İSTANBUL’DA EN ÜSTÜ HEDEFLİYORUZ”
“Şimdi önümüzde Dünya Kadınlar Basketbolu gibi daha büyük hedef var” diyen TBF Başkanı Turgay Demirel, açıklamalarının devamında şu şekilde konuştu:
“Burada kendi seyircimizin önünde önce Ankara’da sonra İstanbul’da en üstü hedefliyoruz. Grubumuzdan birinci olarak İstanbul’a gelmek istiyoruz. Çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele ederek madalya şansını zorlamak istiyoruz. Bütün bu hedefler için de takımımız 11 haftalık erken hazırlıklara başlıyor. Teknik kadronun isteği doğrultusunda hazırlıklar en ince ayrıntısına kadar hazırlandı. Milli takımımız İtalya’ya kamp programına gidiyor. Ve bu hazırlık programından sonra inşallah herhangi bir sakatlık ve kötü olayla da karşılaşmayız. Medyanın ve taraftarın desteği ile iyi bir dünya şampiyonası olacağına da eminim. İnşallah iyi bir netice alarak da kadın basketbolu adına zirvede tamamlarız” diye konuştu.
(İHA)