BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Köstebek' sızdırdı 25 PKK yöneticisi kurtuldu! Kim bu köstebek?

PKK/PYD’nin 25 kadar üst düzey yöneticisinin geçen hafta Afrin’de toplantı yaptığı istihbaratı gelince SİHA ve İHA’lar havalandı. Ancak toplantı birden dağıldı. İHA ve SİHA’larla ilgili bilgiyi ulaştıran olağan şüpheli ise ABD...

Abone ol

AFRİN'deki PKK/PYD varlığına yönelik operasyon tüm hızıyla sürerken, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısız olması için bazı devletler ve istihbarat örgütleri de ellerinden geleni yapıyor. PKK/PYD’nin 25 kadar üst düzey yöneticisinin geçen hafta Afrin’de toplantı yaptığı istihbaratı gelince SİHA ve İHA’lar havalandı. Ancak toplantı birden dağıldı. Örgüt yöneticileri kaçtı, planlanan operasyon da iptal edildi. Bir yetkili, örgüt yöneticilerinin, toplantının tespit edildiğini öğrendikleri görüşünü taşıdıklarını iletti. İHA ve SİHA’larla ilgili bilgiyi kimin ulaştırdığına gelince, olağan şüpheli ülke malum.

İşte Milliyet'ten Tolga Şardan'ın yazısından o çarpıcı bölüm:

TOPLANTI İSTİHBARATI GELDİ: PKK/PYD’nin Afrin kent merkezinde yaşanması olası meskûn mahal çatışmalarına yönelik hazırlıkları, Zeytin Dalı operasyonunu gerçekleştiren askeri komuta kademesinde değerlendirilirken, geçen salı gecesi yine Afrin’de önemli bir gelişme daha yaşandı. Yerel kaynaklardan gelen bilgiye göre, örgütün üst düzeyinde yeralan 25 kişilik bir grup Afrin’de toplantı yapıyordu.

SİHA'LAR HEMEN HAVALANDI: Sahadan gelen istihbarat sonucunda hemen SİHA ve İHA’lar akşam saatlerinde havalandı. Verilen koordinatlar üzerinde uçuşa başladı ve istihbarat doğruluğu anlaşılınca operasyon için düğmeye basıldı.

TOPLANTI BİRDEN DAĞILDI: Ancak ne olduysa o dakikalarda yaşandı. Toplantı birden dağıldı. Örgüt yöneticileri, farklı istikametlere giderek izlerini kaybettirdi.

FİLM GİBİ OPERASYON İPTAL EDİLDİ: Adeta filmlerde olduğu biçimde operasyon iptal edildi. Ankara’ya döndükten sonra üst düzey bir güvenlik yetkilisiyle görüştüm. O yetkili; İHA ve SİHA’ların kalktığı bilgisinin bölgede etkinliği bulunan ülkelerce de tespit edilebildiğine işaret etti.

OLAĞAN ŞÜPHELİ ÜLKE!: Bu ülkelerin bazılarının örgüte istihbarat verdiği kuşkusuna hatta bu yöndeki bilgilere dikkati çekti. Olağan şüpheli ülke malum. Türkiye’nin, stratejik ortağı, NATO müttefiki ABD ile silahlandırdığı ve desteklediği YPG nedeniyle yaşadığı sorunlar da ortada.

KARŞIMIZDA SADECE TERÖR ÖRGÜTÜ YOK: Mehmetçik’in karşısında sadece silahlı bir terör grubu yok. Savaş sadece sahada yürütülmüyor. Bir çok ülkenin etkin olmaya çalıştığı bir bölgede, dış güçlerin desteklediği bir örgüte karşı mücadele veriliyor.