BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kosova'da Erdoğan'a destek mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Makedonya ve Arnavutluk ardından 'Milli İradeye Destek' destek mitingi Kosova'da da düzenlendi.

Abone ol

Kosova'nın tek Türk belediyesi olan ve bundan iki yıl önce Mamuşa ziyareti sırasında fahri hemşerisi olarak ilan edilen Başbakan Erdoğan'a destek mitingi düzenledi.

Mamuşa Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Kosova Türk Adalet Partisi ' KTAP Başkanı Arif Bütüç ve diğer sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla düzenlenen destek mitingine Mamuşa yanı sıra Prizren'den de çok sayıda vatandaş katıldı.

MİTİNG ALANI TÜRKİYE BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ

Başbakan Erdoğan'ın dev afişinin yer aldığı miting alanı Kosova ve Türkiye bayraklarıyla süslenmesi dikkat çekti.

BALKANLARDA DİMDİK DURUYORUZ

AKP'nin seçim kampanyasında yer alan 'Aynı bir daha' türküsünün çaldığı mitingde konuşan Mamuşa Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Kosova Türk Adalet Partisi ' KTAP Başkanı Arif Bütüç, Kosova halkının her zaman Türkiye'nin ve bu anlamda Başbakan Erdoğan'ın yanında olacağını söyledi. 'Biz Balkanlarda dimdik duruyoruz. Bayrağımız bir, dilimiz, kıblemiz bir' diyen Bütüç, 'Biz aynı ecdadın çocukları olarak bu topraklarda varız ve var olmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

İsim vermeden Kosova dışındaki destek mitinglerine gidenleri eleştiren Bütüç, 'Biz başbakanımıza başka ülkelere gidip fotoğraf çektirmekle değil, yaşadığı yerden destek veririz' dedi. Güçlü bir Türkiye istediklerini söyleyen Bütüç, Türkiye'nin bir bütün içinde olmasını istediklerini, Türkiye'nin toprağını, suyunu muhafaza etmesini istediklerini söyledi.
Kosova'ya verdikleri destekten dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye Başbakanı ve tüm Türk halkına teşekkürlerini ifade eden Bütüç, Mamuşa'nın Türkiye'nin destekleriyle Kosova'nın en güzel belediyesi  düzeyine ulaştığını söyledi.

SÜMEYYE ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Miting öncesi Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın kendilerini telefonla arayarak teşekkürlerini ve Başbakan Erdoğan'ın selamlarını ilettiğini söyleyen Bütüç, Kosova'nın her zaman Başbakan Erdoğan'ın yanında olacağını söyledi. Bütüç konuşmasını 'Mamuşa arkanızdadır, Mamuşa dualarıyla, her zaman yanınızdadır. Siz de dimdik durun çünkü Evladı Fatihan torunları sizinle birliktedir'  ifadesiyle tamamladı. 'Milli İradeye Destek' sloganı altından düzenlenen mitingde,  'dik dur eğilme Mamuşa seninle' , 'One minute world', 'Mamuşa hemşehrisinin yanında' , 'Kosova seninle büyük lider Erdoğan' , 'Kosova ve Mamuşa Sizinle gurur duyuyor' yazılı pankartlar açıldı.