BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Koşaner'in ses kaydı CHP'yi kızdırdı

CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ordunun sistemli biçimde yıpratıldığını iddia etti

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Türkiye'yi sarsan ve Işık Koşaner'e ait olduğu belirtilen ses kaydına tepki gösterdi. Kaydın kimin tarafından yapıldığını ve kimlerin servis ettiğinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Güler, il başkanlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların ise inceleneceğini ifade etti.

Parti Sözcüsü Birgün Güler, CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu

Bir gazetecinin eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in ortaya çıkan ses kaydını MYK'da değerlendirip değerlendirmediklerini sorması üzerine Güler, "Bu olmamalı. Olmaması gereken özel konuşmalarımızın, hiç bilmediğimiz yetkili yada yetkisiz kişiler tarafından hukuka aykırı olarak dinlenmesi, arşivlenmesi ve kendileri için uygun bir zamanda servis edilerek bireysel haklarımızın ihlal edilmesi. Olmaması gereken kuşkusuz bu" dedi.

"ORDUYU YIPRATMA OPERASYONU"

Türkiye'nin son derece sıkıntılı günler yaşadığını belirten Güler, "Bir taraftan ordudan çok büyük beklentileriniz var ama öte tarafta ordunun durmadan yıpratılması yönünde adeta sistemli bir resmi çalışma yürütüyorsunuz" diye konuştu.

Koşaner ile ilgili ses kaydının içeriğini incelemediklerini belirten Güler, Suriye'ye yapılması planlanan ziyaretle ilgili  heyetin henüz oluşturulmadığını fakat heyette Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun olacağını belirtti. Güler, ayrıca Suriye'ye gidecek olan heyete Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da katılma ihtimalinin olduğunu söyledi.

"İL BAŞKANI'NIN İDDİALARI ARAŞTIRILACAK"

Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifasıyla boşalan il başkanlığına bir atama kararı çıkıp çıkmadığın soran gazetecilere ise Güler, "Atama kararı henüz çıkmadı ama üzerinde çalışılıyor. İstifası kabul edildi" diyerek, Şengül'ün ortaya attığı bazı iddialar olduğunu ve bu iddiaların araştırılacağını ifade etti. "İddiaların dikkate alınması gereklidir" diyen Güler, iddiaları araştırmak için ise bir komisyonun kurulmayacağını, MYK içinden bazı Genel Başkan Yardımcılarının araştırmayı yapacağını belirtti.

"KÜRT RAPORUNUN GÜNCELLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kürt Raporu için bir yenileme çalışmasının söz konusu olmadığını belirten Güler, "Raporun yenilenmesi yönünde böyle bir karar alınmadı" dedi.

BDP İLE BAYRAMLAŞMA YOK

Güler, bir gazetecinin BDP ile bayramlaşıp bayramlaşmayacaklarını sorması üzerine ise, BDP'nin bir mesaj göndererek bayramlaşma programını iptal ettiğini, bunun için de zorunlu olarak CHP'nin BDP ile bayramlaşmayacağını söyledi. Güler, "Bayram küslerin barıştığı bir gün. Onun için de biz herkesi bekliyoruz" diyerek CHP'nin bütün partilerle bayramlaşabileceği mesajını verdi.