BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden men edildi

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etti.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın isteği doğrultusunda, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men ettiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sayfasından yapılan açıklamada kararın UEFA'nın tavsiye ve talepleri sonucunda alındığının altı çizildi.

Açıklamanın devamında "Türkiye Futbol Federasyonu'nun yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada Futbol Federasyonu'nun aldığı karar sert dille eleştirildi.

Kulübün internet sayfasında yapılan açıklamada "TTF bu kararıyla UEFA'nın hukuksuz yaklaşımına boyun eğdi denildi."

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, şike soruşturmasının başlaması arından 12 temmuzda yaptığı açıklamada, Türkiye'de şike soruşturmasında adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına katılımını engelleyecek bir durum arz etmediğini, ancak şike suçunun tespit edilmesi halinde kupadan -ya da ilerideki kupalardan- ihraç işleminin yerine getirileceğini açıklamıştı.

TTF'nin açıklamasında UEFA'nın, 23 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, sürmekte olan şike soruşturması çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini belirttiğini söylendi.

Açıklamada, Fenerbahçe bu yola gitmeyecek olursa, TTF'nin Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi gerektiğinin belirtildiği, eğer bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve TTF aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirildiğine dikkat çekildi.