BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Korumama dokunma telefonları

Emniyet’in koruma polislerini değiştirme çalışmasına engel çıktı. Hatırlı dostlar araya sokuldu, korumama dokunma denildi.

Abone ol

Yıllardır aynı polisler tarafından korunan siyasetçi ve bürokratlar, Emniyet korumaları değiştirme kararı alınca, hatırlı dostlarını devreye soktu. İstek ortaktı: "Onlar artık ailemizin ferdi gibiler, değiştirmeyin..."

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski bakan, milletvekili, bürokrat ve can güvenliği tehlikede olan vatandaşlara yıllar önce tahsis edilen ve o tarihten bu yana görev yerleri değiştirilmeyen 2 bine yakın koruma polisini değiştirmek için çalışma başlattı. Ancak bu girişim hiç de sürpriz olmayan dirençle karşılaştı. Yıllardır aynı polisler tarafından korunan eski siyasiler ve bürokratlar, hatırlı dostları devreye sokup “torpil” istedi ve “artık aileden sayılan” korumalarının değiştirilmemesi için baskı yapmaya başladı. 

KORUMA ÇARŞI PAZAR İŞİNDE

Bu durum Emniyet Genel Müdürlüğü’nü zora soktu. Koruma olarak görevlendirildikleri tarihlerde 20’li yaşlarda olan polislerin, aradan geçen sürede yaşlanmaları ve koruma görevi için gerekli olan fiziki şartları yitirmeleri ciddi bir sorun. Emniyet, korumaların artık ya kahvede zaman geçirdiğini ya da çarşı pazar işlerine koşturulduğunu düşünüyor.

GÖBEK BAĞLAMIŞ, ATIL KORUMA

Hatırlı kişilerin devreye girmesi ve baskılar üzerine eli kolu bağlanan Emniyet, yaklaşık 2 bin koruma polisinin değiştirilmesi projesi için çözüm arıyor. Gelişmeleri Akşam gazetesinden Soner Arıkanoğlu'na değerlendiren üst düzey bir emniyet yetkilisi, kurumun karşı karşıya kaldığı çaresizliğe şöyle dikkati çekti; “Yaşlanmış, şark görevini yapmamış, kahve köşelerinde göbek bağlamış atıl korumaları yenileriyle değiştirmemiz gerek. Kurum disiplini ve personel eşitsizliğini giderebilmek için değişiklik mutlaka yapılmalı. Ama hangi korumayı geri çekmeye kalkışsak devreye hemen bir devlet büyüğü giriyor...”