BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Korsanlara karşı komuta TSKda

Aden Körfezi ve Somali açıklarında korsanlara karşı kurulan uluslararası askeri kuvvetlerin komutası Türkiye'ye geçti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğu ile mücadele amacıyla kurulan Birleşik Görev Kuvveti'nin komutasının dün Bahreyn'in Manama kentinde düzenlenen törenle Türkiye'ye geçtiğini bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Birleşik Görev Kuvveti'nin, Birleşik Deniz Kuvvetleri (Combined Maritime Forces-CMFS) bünyesinde, 1 Ocak 2009'da kurulduğu anımsatılarak, 13 Ocak 2009 tarihinden itibaren ABD tarafından icra edilen CTF 151 Komutanlığı görevinin, 3 Mayıs-15 Ağustos 2009 tarihleri arasında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca görevlendirilen Tuğamiral E. Caner Bener tarafından yürütüleceği kaydedildi.

Bu kapsamda görev devir teslim töreninin dün Bahreyn'in Manama kentindeki Birleşik Deniz Kuvvetleri Karargahında icra edildiği vurgulanan açıklamada, törene Bahreyn Deniz Kuvvetleri Komutanının yanı sıra ABD 5'nci Filosu ve Birleşik Deniz Kuvvetleri Komutanı ile koalisyonda görev yapan ülkelerin temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Çok uluslu olarak teşkil edilen Tuğamiral E.Caner Bener'in komutasındaki CTF 151 Karargahında Türk Deniz Kuvvetlerinden de 6 subay ve 2 astsubay görev alacaktır. Ayrıca, Bahreyn'de bulunan CMF Karargahında irtibat personeli olarak 2 subay görev yapmaktadır.

CTF 151 tarafından icra edilen harekata hali hazırda; Türkiye, ABD, Singapur ve Kore Cumhuriyeti'nden tefrik edilen gemilerce destek sağlanmaktadır.''

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, komuta devir-teslim törenine ilişkin fotoğraflara da yer verildi.